Vooraf was het nog spannend: kan de Vlasakkerloop doorgaan, binnen de maatregelen die 26 november door het kabinet waren afgekondigd? Het antwoord was ‘ja’ en zo was het zondag 28 november weer als vanouds een sportieve en sfeervolle dag rond het clubhuis van AV Triathlon, voor jong en oud.

De hele dag door waren de wandelaars op de afstanden 10, 15 en 20 km actief voor een tocht richting vliegbasis Soesterberg. Voor de jeugd waren er de 1- en 2 km cross, daarna gingen de Framerunners van start voor hun 500 of 1000 meter. Om 12.00 uur klonk luid het startschot door de Stadskanonniers voor de 5- en 10 km cross. Intussen hadden ook de Turfstampers zich op het terrein verzameld voor live dweilmuziek. Om 14.00 uur werd wederom het kanon in stelling gebracht voor de 10 Engelse mijlen. De organisatie van de dag was in handen van We-Link, waardoor alles op rolletjes verliep. Ook het weer zat mee: een enkele miezerbui mocht de pret niet drukken.

Voor alle deelnemers was het een buitenkans om weer eens mee te doen aan een buitensportevenement. Bij de ene deelnemer was er euforie om een nieuw PR, bij de ander de verzuchting dat de vorm er vandaag niet was. Hoe dan ook, AV Triathlon heeft weer van zich laten horen met een geslaagde Vlasakkerloop. We hopen hier volgend jaar een goed vervolg aan te geven.

Bekijk de uitslagen >

Bekijk de foto’s van Bart Götte >

Bekijk de foto’s van Harry van ‘t Veld:

Jeugdlopen en FrameRunningCross: