Na veel aanpassingen vanwege de coronacrisis konden wij na de versoepelingen eindelijk weer met de hele groep gaan trainen en dus was het na ruim anderhalf jaar weer eens tijd om het Zweeds wandelspel (intervaltraining met spelelementen) te organiseren.

Zoals het al jarenlang een goede gewoonte is wordt het Zweeds wandelspel bedacht en georganiseerd door Theo Kok en Ingrid Koot waarbij Theo druk is met het opzoeken van de vragen/antwoorden en Ingrid alle attributen die hiervoor nodig zijn, en een kleine attentie voor de winnaars, regelt. Samen zetten zij ’s morgens vroeg het parcours uit.

Zaterdag 16 oktober was het zo ver en hebben Ingrid en Theo ‘s ochtends vroeg een parcours uitgezet in het Pinetum. Onder begeleiding van de trainers kwamen de drie wandelgroepen na een warming-up aan op de bestemming waar zij werden opgewacht door Ingrid en Theo. Na een duidelijke tekst en uitleg van Theo, dit vanwege de nieuwe wandelaars, wat de de bedoeling van het Zweeds wandelspel is, gingen de wandelaars van start. Na ongeveer 10 minuten werden bij sommigen de koontjes al rood van de inspanningen en met een glimlach op het gezicht deed iedereen zijn best.

Na zo’n 40 min stevig te hebben getraind kwamen Marlous en Paul enthousiast met de mededeling ” wij weten het, wij weten het, wij weten het antwoord”.
Ja, ja wel even controleren en inderdaad, alle vragen waren goed beantwoord en zij hadden het juiste woord geraden nl. bospaadje.
Marlous en Paul, even namens de organisatie, dit was het beginnersgeluk?. Volgend jaar weer een nieuwe uitdaging.

Nadat iedereen was teruggekeerd werden de winnaars bekend gemaakt en kregen zij uit handen van Ingrid hun attentie uitgereikt en werd er een groepsfoto gemaakt. Afsluitend gingen de wandelaars onder begeleiding van de trainers na een cooling-down weer terug naar het clubhuis voor het nuttigen van een beker koffie of thee.
Ingrid en Theo hadden ondertussen de spullen van het parcours opgeruimd en sloten zich bij de wandelaars aan waarna het weekend kon beginnen.

Namens Theo en Ingrid bedankt voor de leuke reacties.