Sinds kort kennen we bij AV Triathlon het begrip ‘special’. Dit is een aanvulling op ons vaste trainingsaanbod in de vorm van een kortdurende cursus. De specials zijn bedoeld voor leden die op een andere manier met sport bezig willen zijn. Het kan ook niet-leden aantrekken, voor wie het interessant is om lid te worden juist vanwege de special. Het bestuur heeft dit model ontwikkeld met de pilot Running Bootcamp Pro groep en er komt nu een tweede special aan. Dat is de training ‘kracht en core voor triatleten’.

Het idee van de specials staat in ons meerjarenplan. Om AVT toekomstbestendig te houden, hebben we het concept “specials” ontwikkeld.  Net als veel andere atletiekverenigingen zien we de aanwas van leden stagneren en loopt het aantal vrijwilligers terug. Het specials-aanbod beoogt een brug te slaan tussen de club van door en met vrijwilligers en de trainers die hun boterham met de sport moeten verdienen. AVT wil leren hoe ze op die manier het trainingsaanbod kan verrijken zodat de Amersfoorters ook in de toekomst de weg naar de club weten te vinden.

Heb je zelf een idee voor een special, én wil je misschien wel helpen die te organiseren? Laat het dan gerust weten. Het bestuur wil hierover in gesprek komen met mensen die deze nieuwe manier van sportaanbod willen mee-ontwikkelen. Mail naar secretaris@avtriathlon.nl

Kracht en core voor triatleten

Triatleten zijn gewend om gedisciplineerd de benodigde kilometers te maken. Maar onderweg wordt nog weleens vergeten om ook de core ofwel het centrum van het lichaam voldoende tijd en aandacht te geven. Dit centrum bestaat uit de buik, onderrug en billen en dan vooral de dieper liggende spieren. Door de core stability te trainen boek je winst op elk onderdeel van de triatlon. Tijdens het zwemmen lig je hoger en stabieler in het water, bij het fietsen kan je  beter kracht overbrengen op de pedalen. Op het laatste onderdeel, het hardlopen, loop je stabieler en comfortabeler waardoor je het langer kan volhouden. Je haalt meer kracht uit de benen dankzij een sterke rompstabiliteit waardoor je sneller en efficiënter loopt. Volgens onderzoek heb je 30% minder kans op blessures doordat je steviger en stabieler op de benen staat. Hierdoor hoef je niet te compenseren met de rest van het lichaam wanneer je loopt.

Wil jij het nieuwe triatlon seizoen krachtig starten en extra winst halen uit het versterken van je kracht en core, meld je dan snel aan. Er zijn 10 plekken beschikbaar. Leden van AV Triatlon kunnen deelnemen tegen een mooie korting van 35,-.

  • Start: 10 januari 2023
  • Tijd: 18.00-19.00 uur
  • Locatie : Nijverheidsweg 98G
  • Kosten:  AV Triathlon leden 165,- niet leden betalen 200,-
  • Trainer: Brenda Zijlstra (AV-lid en triatleet)
  • Aanmelden: info@disciplinesports.nl 

Ben je nog geen lid van AV Triathlon? Het lidmaatschap bedraagt per kwartaal €37,50 (meer info). Je kunt je hier aanmelden.