Wie is Dennis Rijnders?
Hoi, ik ben Dennis Rijnders, 38 jaar oud en ik woon samen met mijn vriendin Cora in het o zo mooie, idyllische en groene Achterveld. Een dorp waar in de buurt heel veel gave Klompenpaden te vinden zijn.

Hoe lang ik al lid ben:
Ik denk ongeveer vanaf 2015 of 2016. Ik ben lid geworden van de club, omdat ik het heel saai vond om alleen te lopen. Ook wilde ik graag nieuwe mensen leren kennen. Naast alleen duurlopen, was ik ook toe aan variatie in het lopen. Daar is AVT een goeie plek voor.

Hoe is het om lid te zijn:
Dat is echt super leuk. We hebben een mooie vereniging en daarnaast biedt de vereniging een hoop andere dingen naast het hardlopen. Voor ieder wat wils en dat maakt het zo leuk om lid te zijn.
Ik geef training aan de zondag-groep 15-18 kilometer en aan de dinsdagavondgroep 2. Beide zijn leuke en sociale groepen. Soms is de groep serieus, maar er is ook altijd ruimte voor een lolletje. Deze afwisseling zorgt ervoor dat het heel leuk is om training te geven.

Waarom ik vrijwilliger ben geworden!
Omdat de club nog steeds heel veel vrijwilligers nodig heeft. Zonder vrijwilligers hebben we geen club. Daarom vind ik het heel belangrijk om dit te doen en ik haal er heel veel energie en plezier uit. Het plezier straalt ook over op de rest.

Anekdote:
Waarom mijn medetrainer Patrick de boswachter genoemd wordt? Patrick is iemand die heel veel over de natuur weet. Als wij samen lopen, komen we altijd wel iets unieks tegen en dan weet hij precies wat het is. Vorig jaar liepen we in de buurt van de Amerongse berg en toen kwamen we een adder tegen. Hij ziet dan gelijk welke adder dit is en hij weet er dan meestal direct een weetje bij. Echt briljant is dat. Zo ben ik een hoop nieuwe dingen over de natuur te weten gekomen.

Waarom je vrijwilliger moet worden bij AVT?
Omdat het AVT Blauw past bij jou. Nee, de club bestaat uit vrijwilligers en we hebben nooit genoeg vrijwilligers. Mocht je twijfelen dan zou ik sowieso vrijwilliger worden. Het hoeft niet veel tijd te kosten.  Het kan ook vrijwilligershulp zijn tijdens een evenement. Dat kost je hoogstens een dag per jaar. Daarnaast hoe meer vrijwilligers wij hebben, hoe meer wij kunnen uitbreiden in evenementen. Vele handen maken licht werk.

Interview door Hatice Durmaz, vrijwilligerscommissie