Samuel, afgekort Sam. In de meeste Engelstalige landen is het gebruikelijk om de voornamen  (doopnamen) af te korten, vandaar de naam Sam. Ik ben van Ghanese afkomst, woonde vanaf 1984 in Enschede en in april 1998 ben ik vanwege mijn baan bij Agis Verzekeringen verhuisd naar Amersfoort. In hetzelfde jaar werd ik lid van AVT, via een collega die ook lid is.

Hoe lang ben je al lid en wat was de reden dat je je aanmeldde bij de club?

In Enschede deed ik al met vrienden aan atletiek, maar geen wedstrijden, behalve de Batavierenrace. Bij AVT ben ik begonnen bij groep 2/3 en dat vond ik meteen een sociale en sportieve groep. Wij liepen heel veel wedstrijden overal in het land, o.a. De Elfstedentochtestafette, de Wageningen nachtloop, Breda Halve marathon, Dam tot DamR loop, Egmond marathon etc. etc. En niet te vergeten de gezellige StayROkayRweekendjes in Deventer, Bergen op Zoom en Maastricht gecombineerd met hardloopwedstrijden en
fietstochten.

Hoe is het om lid te zijn van AVT?

AVT stimuleert mij om sportief en actief te zijn met gezellige medelopers. Hierdoor ontstaan
vriendengroepjes. Ieder lid heeft wel een vriend of kennis bij de vereniging. Als nieuwe Nederlander met een donkerehuids kleur was het in het begin best moeilijk mensen te leren kennen, maar dat ging steeds beter en het werd steeds gezelliger en na 22 jaar ben ik er nog!

In welke groep(en) train je en kun je die groep(en) typeren in een paar steekwoorden?

Momenteel train ik op de dinsdag, bij de groep van Hein, Ruud en Bastiaan, op de zaterdag bij Eric en Christl, en soms op donderdagochtend bij Ernst. ik heb ook vele jaren getraind bij de groep van Jaap en Ruud op de zondagochtend. De groepen en trainers veranderen in de loop der jaren, maar de kern van AVT blijft “sportief en sociaal”.

Waarom ben je vrijwilliger geworden en wat doe je als vrijwilliger voor de club?

Het vrijwilligerswerk houdt mij actief en betrokken. Door een paar keer bardienst te hebben gedraaid en de ALV te hebben bezocht, realiseerde ik me hoe belangrijk en noodzakelijk vrijwilligers zijn voor een vereniging. Hierdoor leerde ik nog meer mensen kennen. Het is fijn samen te werken en je in te zetten voor een gemeenschappelijk doel. De Beheercommissie waar ik in zit, houdt zicht bezig met het beheer, het onderhoud en het draaiende houden van “de tent”.

Heb je een leuke anekdote/topper die je als vrijwilliger hebt meegemaakt?

Voorheen, als lid van de vrijwilligerscommissie, vond ik het leuk om al onze vaste vrijwilligers een klein cadeautje te mogen overhandigen. Het is mooi om mensen een kleine blijk van waardering te geven voor het goede werk dat ze verrichten voor de vereniging. Samen staan we sterk!

Heb je nog een aanrader voor anderen die nog geen vrijwilliger zijn?

AVT wordt gerund door vrijwilligers vanaf bestuurscommissie tot bardiensten tot het onderhoud van het gebouw. Wees trots een bijdrage te mogen leveren aan deze prachtige vereniging op een prachtige locatie en zo samen actief en gezond te blijven!