Hoe lang ben je al lid?
Eind 2011 ben ik begonnen met de trimcursus met Leo en Henk. Het was zo gezellig dat ik ben blijven plakken.

In welke groep loop je en wie zijn je trainers?
Ik loop in de groepen die ik training geef.

Wat vind je leuk aan de groep waarin je traint?
Het zijn leuke en gezellige groepen. Plezier in het lopen staat voorop maar lopers willen ook stevig trainen. Het is leuk om te zien als lopers lekker aan het trainen zijn en er plezier in hebben. Training geven kost ook inspanning en tijd, maar het geeft ook veel terug.

Wat vind je leuk aan de vereniging?
De vereniging is open en laagdrempelig. Het begint al met de warme ontvangst bij de trimcursus, Leo en Henk gaven het gevoel dat je welkom was bij de vereniging. Ik ben ook snel opgenomen in de loopgroepen van verschillende niveaus waarin ik na de trimcursus beland ben.

Wat doe je als vrijwilliger?
Ik ben trainer van niveau 2 groep op dinsdagavond (met Dennis Rijnders) en zaterdagochtend (met Christl Foekema). Ik organiseer samen met andere trainers voorbereidingen voor deelname van evenementen, zoals deelname aan de Halve van Egmond, en trailrunclinics. Daarnaast ben ik lid van de trainerscommissie. Af en toe help ik bij evenementen als parcourswacht of bij de parcoursopbouw. In het verleden heb in de organisatie gezeten van de Emiclaerloop en de Vlasakkerloop.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Eigenlijk ben ik overal ingerold. Als je wat langer lid bent leer je meer mensen kennen en van het één kwam het ander. Ik vind het ook leuk een bijdrage te leveren aan AVT en actief bezig te zijn.

Heb je een extra leuke ervaring als vrijwilliger?
De eerste Vlasakkerloop. Dat was pionieren en het was afwachten hoeveel deelnemers er zouden zijn. Het was ook een opluchting om te zien dat er veel inschrijvingen waren en het een succes was. Dat maakte alle inspanningen meer dan goed.

Heb je nog een aanrader voor anderen die nog geen vrijwilliger zijn?
Ja, word vrijwilliger. Nu moet je natuurlijk altijd kijken wat bij je past en hoeveel tijd je hebt naast een gezinsleven en werk, maar als je enigszins ruimte hebt – kijk bij de vacante functies. Of help een keer bij een evenement. AVT bestaat door vrijwilligers en elke kleine bijdrage helpt.

Nel van Loon
Vrijwilligerscommissie