Zaterdag 26 januari was de laatste voorrondewedstrijd van de jeugdcrosscompetitie. De sneeuw was net op tijd verdwenen, de grond net genoeg ontdooid en dit zorgde voor een fijn en modderig parcours.

Vanaf vroeg in de ochtend was de organisatie al druk met het uitzetten van het parcours en het opzetten van tenten. ‘Onze’ cross staat bekend om het leuke parcours, maar zeker ook om de goede organisatie en de lekkere koffie, chocolademelk en erwtensoep. Dus ook het cateringteam was al vroeg op de locatie aanwezig.

De wedstrijd startte om stipt 12 uur met de oudste jongens junioren die 5 kilometer aflegden. Daarna volgden eerst de overige junioren en vanaf 14.20 uur kwamen ook de pupillen in actie. Rond 16 uur was iedereen over de finish en hadden alle kinderen een vaantje in de wacht gesleept.

Ries de Beer heeft prachtige foto’s van de cross gemaakt. De foto’s kun je hier bekijken.

Na deze wedstrijd wordt het eindklassement opgemaakt en dan is ook bekend wie naar de finale gaat. Hiervoor wordt zowel een individueel klassement als een ploegenklassement opgesteld.
Op deze pagina kun je het reglement nalezen en hier worden ook de uitslagen gepubliceerd. AV Triathlon is (voor de voorrondes) ingedeeld in poule zuid en de finale is op 16 maart in Warmenhuizen