De vrijwilliger van de maand: Hein Dekker (op de foto tweede van links)

Hoe lang ben je al lid en wat was de reden dat je je aanmeldde bij de club?
Ik ben al lid vanaf 1990. En de reden daarvoor is dat ik op zoek was naar een hardloopvereniging om mijn wekelijkse kilometers te lopen, samen met soortgenoten.

Hoe is het om lid te zijn van AVT?
SUPER. Het is een vereniging die voelt als één grote familie met allemaal broertjes en zusjes.

In welke groep(en) train je en kun je die groep(en) typeren in een paar steekwoorden?
Ik train vooral met de dinsdagavondgroep. Daarnaast loop ik regelmatig mee met de zondagochtendgroep. De dinsdagavondgroep is een hardwerkende groep met een leuke samenstelling van verschillende leeftijden. Er trainen veel jeugdigen van rond de 20 jaar en fanatieke “oudjes” die veel kilometers lopen. Zij kunnen aan de jeugd weer laten zien hoe je gezond oud kunt worden. De zondagochtend groep is een selecte groep van kilometervreters.

Waarom ben je vrijwilliger geworden en wat doe je als vrijwilliger voor de club?
Het is leuk om bezig te zijn en wat voor een vereniging te doen. Ik ben ooit gestart als vormgever van het papieren clubblad – Lopende Zaken. Samen met Dick Boer heb ik maandelijks het clubblad 7 jaar lang gemaakt. Vanaf 1998 ben ik gestart als trainer van de dinsdagavond voor de groep niveau 4. Dit was destijds de groep van Martin Rupp. Nu geef ik training aan de groep niveau 3 op de dinsdagavond. Daarnaast heb ik regelmatig de parcours voor de clubcross uitgezet. Ook heb ik vele jaren mogen bijdragen als lid en voorzitter van de trainerscommissie volwassenen. Op dit moment ben ik samen met een leuke groep bezig met het ontwerpen van een nieuwe huisstijl van ons cluppie AVT.

Heb je een leuke anecdote /topper die je als vrijwilliger hebt meegemaakt?
Het lid zijn van AV Triathlon is voor mij een hoogtepunt. Elke training is leuk door de inzet van onze trainers. Het geven van een training geeft mij als trainer veel energie. En met alles wat je voor de vereniging doet, voel je en merk je dat je met respect wordt behandeld. AV Triathlon is een club voor iedereen, waar je gewoon jezelf kan en mag zijn.

Heb je nog een aanrader voor anderen die nog geen vrijwilliger zijn?
Tip: vraag en informeer eens naar de mogelijkheden wat je kan doen met jouw kennis voor de vereniging. En als je dan de stap hebt gezet, dan kun je ervaren hoe positief en geweldig dit voelt. Tot slot, een vereniging zonder vrijwilligers heeft geen bestaansrecht. Dus…..

Interview door Hatice Durmaz, vrijwilligerscommissie