De 31ste editie van de Keistad Baancompetitie op de atletiekbaan aan de Schothorsterlaan is onlangs voltooid. De Keistad Baancompetitie is een competitie over 5 wedstrijden: 3000, 2000, 5000, 1500 en 800 meter. Er is één eindklassement opgesteld met correcties voor leeftijd en geslacht. Ook atleten van AV Triathlon streden mee.

Een nieuwe, ijzersterke eindwinnaar van de kei: Erwin van Heiningen (50) van atletiekvereniging AV ’34 uit Apeldoorn. Erwin liep alle afstanden voorin mee met veel jongere atleten. Vooral op de langere afstanden kwam hij bijzonder goed voor de dag, met als beste prestatie een tijd van 15.47,69 op de 5000 meter. Erwin ging met een straatlengte voorsprong de laatst twee korte afstanden in. Maar zoals dan meestal het geval is, verkleinden de junioren hun achterstand op de 1500 en de 800 meter. Erwin wist zijn koppositie wel te behouden.

Nathan Houwaard

De winnaar van vorig jaar, Nathan Houwaard van AV Triathlon (16), stond lange tijd op de tweede plaats, maar Loes Kempe (zie toppunt 3) liep zo sterk op de afsluitende 800 meter dat ze er met een vrij kleine marge op Erwin met de tweede prijs vandoor ging.

Maud de Jong, 13 jaar en lid van het Amsterdamse AV’23. liep op de 800 meter de tweede tijd op de Nederlandse allertijdenlijst bij de meisjes C met 2.07,80. Daarnaast zette ze op de 1500 meter ook nog de 9e prestatie allertijden neer op de 1500 meter. Maud won met grote overmacht het klassement van de CD-junioren over 2000, 1500 en 800 meter.

Loes Kempe (16, Altis) liep met 2.08,03 op de 800 meter onder de limiettijd voor het EK U18. Of de prestatie van Loes als limiet wordt erkend, is nog niet zeker. Mocht de prestatie niet gelden, dan heeft Loes de komende maanden nog gelegenheden genoeg. Loes, veel succes!
De oplettende lezer heeft gezien dat de tijd van Maud de Jong nóg sneller was dan die van Loes, maar C-junioren mogen nog niet naar het EK U18. Helaas voor Maud.

Slijtageslag

Om organisatorische redenen hadden we dit jaar een speed-versie van de competitie, met 5 afstanden in 6 weken. De atleten moesten bijna elke week aan de bak. Voor sommigen was het dan ook een slijtageslag. En dan kwamen er ook nog corona- en griepgevallen tussendoor. Maar veel atleten haalden de eindstreep wel en volbrachten met succes minstens 4 afstanden. Echte bikkels!

Hoewel we de competitie heel vroeg in het seizoen afwerkten, waren het iedere dinsdagavond prima omstandigheden: geen regen, voor de tijd van het jaar best aangename temperaturen. Prima hardloopomstandigheden dus. Er werd dan ook volop gestreden. We zagen veel spannende races in series waarin de atleten prima aan elkaar gewaagd waren.