Koningsdag is niet onopgemerkt voorbijgegaan aan AV Triathlon. Twee boegbeelden van de vereniging werden dinsdag verrast met een lintje. Oud-bestuurslid Jos Gloudemans en trainer Ruud van den Eshof kregen een koninklijke onderscheiding voor hun jarenlange inzet voor de club. 

Beiden zijn nu lid in de Orde van Oranje-Nassau. Trainer Ruud van den Eshof werd dinsdagavond feestelijk gehuldigd in het clubhuis. Al vele jaren is hij een bevlogen hardlooptrainer.

Verbindende stijl

Ruud springt altijd in bij andere groepen als de nood aan de man is. In de loopgroepen heeft hij altijd oog voor alles en iedereen: of het ‘technisch’ lekker loopt, of het tussen de oren goed zit, of mensen zich veilig en ontspannen voelen. Door zijn aanpak brengt hij mensen vérder in het hardlopen en met zijn verbindende stijl betrekt hij mensen bij de vereniging.

Ruud is ook actief in de commissie hardlopen volwassenen en zorgt ondermeer voor het rooster, elke keer een hele puzzel. Hij is in zijn element in het bedenken en regelen van activiteiten zoals het met een bus naar de Halve marathon van Egmond gaan, of de Hexathlon langs verschillende atletiekverenigingen in de regio.

 

Ook in het coronateam heeft hij een belangrijke rol gespeeld in het zo goed mogelijk laten doorgaan van de hardlooptrainingen. Dit alles typeert Ruud: altijd bezig zijn met organiseren en verbinden. Met zijn humor en zijn enthousiasme neemt hij mensen ‘mee’ om zich in te zetten voor de vereniging en zorgt hij dat mensen op een gezonde en gezellige manier in beweging blijven.

Ook oud-bestuurslid Jos Gloudemans  (links) kreeg alle lof toegezwaaid. Voor hem waren er bloemen namens de club. Jos is tien jaar lang bestuurslid geweest van AV Triathlon, en heeft gedurende deze tien jaar met name de portefeuilles PR & Communicatie en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen onder z’n hoede gehad.

Bruggenbouwer

Behalve deze portefeuilles heeft Jos diverse projecten geleid om knelpunten in de vereniging op te lossen of om vernieuwingen en verbeteringen tot stand te brengen. Daarnaast heeft Jos ad interim een aantal portefeuilles beheerd op momenten dat het bestuur tijdelijk onderbezet was.  Jos was een zeer gewaardeerd collega bestuurder, omdat hij altijd bezig was met ‘bruggen bouwen’ en een kritische maar wel constructieve houding had in de discussies. Door zijn vrijwilligerswerkzaamheden elders en zijn professionele leven in het onderwijs had Jos een schat aan ervaring, waar we in het AV Triathlon bestuur veel gebruik van hebben gemaakt.

Ruud en Jos, van harte gefeliciteerd met de onderscheiding!