Wie is Hans van Rooijen? Wil je iets over jezelf vertellen?
Met Thea, mijn vrouw, woon ik in de wijk Puntenburg te Amersfoort.
Wij hebben drie kinderen en zeven kleinkinderen. In mijn werkzame leven ben ik bloemist geweest.

Hoe lang ben je al lid en wat was de reden dat je je aanmeldde bij de club?
Elf jaar geleden heb ik de keuze gemaakt om te stoppen met werken. En om in conditie te blijven ben ik gaan hardlopen. Na en paar maanden zag ik in de krant een oproep om je aan te melden voor een startcursus hardlopen bij AVT Triathlon. Hier is Leo één van de trainers

Hoe is het om lid te zijn van AVT?
Vanaf de startcursus ben ik naar groep 1 gegaan, dat ging heel aardig. Samen met Patrick Eysbach ben ik steeds een groep hoger gegaan. In alle groepen ervaar ik een warm contact dat ook gebleven is als we elkaar weer tegenkomen! Er zijn ook vriendschappen ontstaan met lopers, ook met lopers die inmiddels zijn verhuisd.

In welke groep(en) train je en kun je die groep(en) typeren in een paar steekwoorden?
Op de dinsdagavond geven Jaap de Vries, Rob van Kemmeren en ik training aan groep 4. Dit zijn lopers met veel wedstrijden in de benen en veel ervaring.
Donderdagmorgen verzorgen Teus van de Beek en ik de duurloop van  +/- 12 km Deze groep wil graag in ontspannen maar stevig tempo een duurloop doen.
Zondagmorgen geef ik training samen met de trainers Ruud van Basten en Dennis Rijnders. Deze groep loopt in redelijk stevig tempo +/- 18 km

Waarom ben je vrijwilliger geworden en wat doe je als vrijwilliger voor de club?
Na het afhaken van Ruud als trainer op dinsdagavond voor groep 4 heeft Jaap mij gevraagd. En na het stoppen van Ernst op donderdagochtend is mij gevraagd medetrainer te worden, zo ook voor de zondag groep.

Heb je een leuke anekdote /topper die je als vrijwilliger hebt meegemaakt?
Er zijn een aantal leuke gebeurtenissen waarvan dit er een is: op zondagmorgen lopen we met een groep lopers terug naar het clubhuis. We hebben dan een route van ongeveer 16km gelopen. Eén loper is moe en wil een verkorte route terug. Een andere loper wil wel meelopen met de verkorte route en denkt ook de kortste weg te nemen.
In goed overleg geschiedt het dat er twee lopers de verkorte route nemen, althans dat denken ze. Aan de andere deel ik mee dat we op de terugweg zijn en dit dus het laatste stukje is. Bij het clubhuis aangekomen waren de twee lopers van de verkorte route er nog niet. De conclusie was getrokken want na een aantal minuten kwamen ze aan met één km meer op de teller.

Heb je nog een aanrader voor anderen die nog geen vrijwilliger zijn?
Als trainer doe ik inspiratie op en krijg ik waardering,  wat een heel goed gevoel geeft. Bijdrage als vrijwilliger verrijkt dus ook!!!

Interview door Hatice Durmaz, vrijwilligerscommissie