Hoe lang ben je al lid?
Om en nabij het jaar dat de film ‘Dirty Dancing’ uitkwam, ben ik lid geworden van AVT. Ik ging destijds op zaterdagen mee met m’n moeder. Vervolgens ben ik, met diverse onderbrekingen, lid gebleven. Maar vanaf het moment dat m’n dochter voor atletiek koos, ben ik zelf ook meer betrokken geraakt bij de vereniging.

In welke groep loop / fiets je en wie zijn je trainers?
Zelf loop ik graag afwisselend op dinsdag en zaterdag met Jaap, Hein of Ruud mee. Samen met hen geef ik ook training aan betreffende groepen (niveau 3).

Wat vind je leuk aan de groep waarin je traint?
Op dinsdagavond en zaterdagochtend loopt over het algemeen een heel fijne vaste kern mee van niveau 3. En de groep is zo groot dat de samenstelling ook nooit helemaal hetzelfde is. Twee dingen hebben beide groepen in ieder geval met elkaar gemeen: betrokkenheid en van die jaarlijkse tradities die voor dat beetje extra zorgen; bijvoorbeeld een bbq of een nieuwjaarsborrel.

Wat vind je leuk aan de vereniging?
Tja, zo nu en dan val ik wel eens in voor een andere groep. Volgens mij is het simpelweg een vereniging die bestaat uit een heleboel betrokken mensen die zo allemaal hun draai hebben gevonden in de verschillende wandel-, loop-, zwem- en fietsgroepen die er zijn. En onze locatie bij het Bosbad is natuurlijk fantastisch mooi. Het weekend kan wat mij betreft dan ook niet beter beginnen dan op zaterdag met elkaar het bos in te gaan en anderhalf uur af te zien en te genieten. Sluit dit aan bij SBBB!? Kan nu natuurlijk niet met iets volstrekt anders op de proppen komen 😉

Wat doe je als vrijwilliger?
Behalve dat ik momenteel op dinsdag en zaterdag beurtelings training geef aan niveau 3, ben ik sinds kort ook aangesloten bij de trainerscommissie. Ik weet nog niet exact m’n rol daarin, ik zit namelijk nog in de ontgroeningsfase…

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
In het verleden heb ik verschillende keren vrijwilligerswerk gedaan. Dat heb ik echter nooit heel lang volgehouden, omdat ik er denk ik te weinig affiniteit mee had. Op een gegeven moment kwam het inzicht dat vrijwilliger zijn bij AVT net zo goed vrijwilligerswerk is, als bijvoorbeeld iets als buurthulp zijn. In die periode hadden we ook een tekort aan trainers en rolde ik er vervolgens feitelijk in.

Heb je een voorbeeld van een erg leuke ervaring als vrijwilliger?
Als het overgrote deel van de groep aan het eind van de training een extra voldaan gevoel heeft, dan onstaat er soms een spontaan applaus bij terugkomst bij het clubhuis. Dat is elke keer weer een heel leuke verrassing.

Heb je nog een aanrader voor anderen die nog geen vrijwilliger zijn?
Begin gewoon met iets kleins of eenmaligs als een bardienst of vrijwilliger bij een evenement. Bij de Keistad Triatlon bijvoorbeeld; hebben Hans en ik vooraf aangegeven dat we samen op hetzelfde punt wilden staan. Het was mede daardoor gewoon een heel gezellige dag geworden.

Interview met Bastiaan Grimm, namens de vrijwilligerscommissie
Nel van Loon