Op zondag 4 september is Keistad Triathlon Amersfoort. Om inzicht te krijgen of het verantwoord is om hieraan deel te nemen, én hoe je je het beste kunt voorbereiden, is er op woensdagavond 23 maart in het clubhuis een workshop van sportarts en trainer Guido Vroemen.
In de workshop gaat Guido in op hoe je verantwoord naar een triathlon kunt toewerken en welke trainingprincipes daar bij horen. Ook gaat hij in op de meerwaarde van het trainen op hartslag en/of vermogen. Uiteraard is er voldoende tijd om vragen te stellen.
Voor een veilige en verantwoorde sportbeoefening is het belangrijk om goed inzicht te krijgen in je conditie. Een sportmedisch onderzoek kan je hierbij helpen, zeker wanneer je (weer) begint met sporten. Aan de hand van een sportmedisch onderzoek kan er een passend en gericht trainingsadvies gegeven worden. Zo’n onderzoek kun je laten doen bij Sportgeneeskunde Midden Nederland.
Sportgeneeskunde Midden Nederland is hét expertisecentrum voor duursporters van Nederland. Bij Sportgeneeskunde Midden Nederland kun je terecht voor diverse inspanningsonderzoeken, loopanalyses en fietspositiemetingen op state-of-the-art apparatuur. Sportgeneeskunde Midden Nederland is partner van Keistad Triathlon Amersfoort. De workshop in het clubhuis van AV Triathlon aan de Barchman Wuytierslaan 236, is van 19 tot 20 uur.

Live event met Slimmer Presteren Podcast
Speciaal voor Keistad Triathlon Amersfoort komt de Slimmer Presteren Podcast op woensdagavond 6 april naar het clubhuis van AV Triathlon voor een live event over innovaties in de triathlonsport.
Met welke slimme innovaties (of trucs) kun je sneller gaan, zonder dat je er harder/meer voor hoeft te trainen en welke ‘fabels’ kun je beter vergeten?
De Slimmer Presteren Podcast is bedoeld voor mensen die hun grenzen willen verleggen, maar daarbij de grens tussen ‘onzin’ en ‘zinvol’ niet uit het oog willen verliezen. Continu zijn er nieuwe ‘uitvindingen’ waarmee je sneller kunt gaan. Maar zijn al die uitvindingen wel de gamechangers die ze beloven te zijn of is het vooral slimme marketing die erachter zit? De Slimmer Presteren Podcast is één van de meest populaire ‘hardloop’ podcasts van dit moment. Dit evenement vindt ook plaats in het clubhuis ´s avonds van 19 tot 20 uur.

BlackRoll nieuwe partner van Keistad Triathlon Amersfoort
Een triathlon volbrengen is niet alleen een kwestie van je goed voorbereiden op de drie sporten, maar ook een kwestie van goed herstellen. Goed herstellen is: meer dan voldoende rust. BlackRoll (www.blackroll.com) heeft een groot assortiment van hulpmiddelen die je kunnen helpen bij een goed herstel en voor blessurepreventie. BlackRoll is voor de komende drie jaar partner van Keistad Triathlon Amersfoort.
Wil je weten wat de producten van BlackRoll voor jou kunnen betekenen, neem dan deel aan één van de workshops die op 14 maart en 11 april worden gehouden bij één van onze andere partners: Runners4Life.
Op Facebook van Runners4Life kan je meer hierover lezen.