Met een record aantal inschrijvingen van 1350 deelnemers was de vijfde editie van de Vlasakkerloop in alle opzichten een succes. Een zonnetje en stevige bries vergezelden de wandelaars (meer dan 400!) en hardlopers die meededen aan dit evenement van AV Triathlon. Bij de langste afstand, de Keskin 10 mijl, schreef Lars Cazander net als vorig jaar de titel op zijn naam in een tijd van 57:07. Bij de dames won Joni Heerink met ruime voorsprong in 1 uur en 40 seconden.

De hele dag door waren er starts van de verschillende activiteiten. Vanaf Fletcher Hotel-Restaurant vertrokken de wandelaars voor een tocht over 10, 15 of 20 kilometer. De Univé 10 kilometercross door Birkhoven en Korte Duinen werd gewonnen door Niels Kerkhof in 35:40 bij de heren en Lianne Stevens in 43:06 bij de dames. De eerste prijzen bij de Liberty 5 kilometer waren voor Reinout van der Bok (17:52) en Thirza Stiphout (22:18).

Bijzonder was het programmaonderdeel Racerunning. Kinderen en jongeren die door een lichamelijke beperking niet zelfstandig kunnen lopen, kunnen met behulp van de RaceRunner – een soort driewieler – toch vooruitkomen. Aangemoedigd door het publiek legden zij hun parcours van 500 of 1000 meter af.

Voor alle deelnemers was dit de eerste cross, die een groot beroep op hun behendigheid deed. Als goed doel had de Vlasakkerloop gekozen voor een project van de Vrienden van Meander. Zij zetten zich in voor patiënten in het ziekenhuis. Aan het eind van de dag kon een cheque van ruim 1100 euro worden overhandigd. Deze is bestemd voor een hometrainer, waarmee verzwakte patiënten kunnen werken aan hun conditie en herstel.

Meer op www.vlasakkerloop.nl.