FUN Triathlon, 2 september 2020

I.v.m. het invallen van de duisternis starten we eenhalf uur eerder. Dus de starttijd voor de jeugd is  dus om 18:30 uur!

Vanwege van de coronamaatregelen kon de FUN Triathlon in juli niet doorgaan. Nu demaatregelen soepeler worden hebben we besloten om in 2020 toch nog de FUN Triathlon te organiseren. We gaan dit doen op woensdagavond 2 september 2020. Heb je nog nooit een triathlon gedaan en wil je het wel eens proberen? Of wil je gewoon een avondje lekker sportief bezig zijn met familie of vrienden? Doe dan mee aan de FUN triathlon op woensdagavond 2 september.

De Inschrijving is geopend

De FUN triathlon is een trainingswedstrijd in en rondom Bosbad Birkhoven die open staat voor iedereen met een zwemdiploma, een fiets en sportschoenen. Een trainingswedstrijd wil zeggen dat je o.a. geen startnummer hoeft te dragen, dat er geen speaker is die je over de finish praat en dat er geen prijzen zijn te verdienen, maar we richten wel een wisselzone in en we noteren ook je eindtijd.

Je zwemt in het (niet-verwarmde) 50m buitenbad van het Bosbad. Je fietst over verharde wegen door het bosgebied die verkeersarm zijn en je loopt over de bospaden rondom het Bosbad. Finishen doe je op het grasveld voor het clubgebouw van AV Triathlon.

Start
Om 19.00 uur starten de kinderen tot en met 12 jaar met hun trainingswedstrijd over 100m zwemmen, 3 km fietsen en 1 km hardlopen.
Attentie: de starttijd is een half uur vervroegd i.v.m. het invallen van de duisternis. We starten dus om 18:30 uur!

Als experiment kunnen dit jaar ook Racerunners deelnemen. Hoe de onderdelen er precies uit gaan zien weten we nu nog niet. Dit gaan we de komende tijd uitwerken. In ieder geval zal er gezwommen moeten worden . Een half uur later, om 19:30 uur, start de teamrelay, een trainingswedstrijd voor iedereen van 13 jaar en ouder. Een team bestaat uit drie personen. Teamlid 1 start met 200m zwemmen, gaat daarna 5 km fietsen en loopt tot slot 1 km hard. Aan de rand van het zwembad tikt hij (of zij) teamlid 2 aan die dan begint aan zijn/haar triathlon over dezelfde afstanden. Tot slot mag teamlid 3 starten en de triathlon afleggen. Zodra het derde teamlid over de finish komt wordt de eindtijd van het team genoteerd.

De samenstelling van een team is geheel vrij: jong, oud, man, vrouw, snel, iets minder snel of helemaal niet snel, alle combinaties zijn mogelijk. Het belangrijkste is dat je FUN hebt in het samen volbrengen van een triathlon.

Inschrijven
Inschrijven kan alleen via voorinschrijving tot en met vrijdag 30 augustus (of zolang er plek is)
via het inschrijfformulier op https://inschrijven.nl/form/2020090202152-nl

Om de laagdrempeligheid van de trainingswedstrijd te vergroten houden we de kosten in verband met de huur van het zwembad zo laag mogelijk: 3 euro per deelnemer – dus 9 euro voor een team. Schrijf je nu in!

Aandachtspunten
● Deelname geschiedt geheel op eigen risico.
● Betaling van het inschrijfgeld (pinnen of contant) is alleen mogelijk op de dag van de trainingswedstrijd.
● Tijdens het fietsen is het dragen van een fietshelm verplicht. Heb je zelf geen fietshelm? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We kunnen dan kijken of we iets voor je kunnen regelen.
● Heb je geen triathlonpakje en zwem je dus in een zwembroek, badpak of bikini? Denk er dan aan dat je na het zwemmen een t-shirt of iets dergelijks aantrekt zodat je niet enkel in je zwemkleding rondfietst en -loopt.

Heb je een vraag? Stuur dan een mailtje naar Peter Hendriksen.
Tot woensdag 2 september!