In de coronatijd hebben we ontdekt hoe belangrijk en leuk samenwerken is. In de samenleving als geheel, maar ook tussen sportclubs in de regio. Dat willen we voortzetten. Grootschalige evenementen, zoals de Heuvelrugestafette op 27 september, zijn afgelast. Voor veel hardlopers betekent dat een danige teleurstelling. Maar… vanaf 1 juli mag je wel met meer dan 100 mensen bijeenkomen, buiten en op 1,5 meter afstand. Daarom organiseert AV Triathlon eenmalig de Eemland Hexathlon Estafettetraining!

Datum: zondag 27 september 2020 vanaf 8.30 uur.

Met deze estafettetraining onderstrepen we de verbondenheid tussen de zes atletiekverenigingen die letterlijk op loopafstand van elkaar liggen: AV Triathlon en AV Altis in Amersfoort, AV Pijnenburg in Soest, BAV in Baarn, Quo Vadis in Bunschoten en AV Nijkerk in Nijkerk. Veel lopers van deze verenigingen hebben hun wedstrijden geannuleerd zien worden, hebben beperkt kunnen trainen en komen nu weer in beweging. Het is dan een leuk vooruitzicht om een ‘loopje’ in de regio in het vooruitzicht te hebben. Uiteraard houden wij ons dan aan de Corona-richtlijnen die dan gelden.

 Hoe doen we dat?

Elk van de zes atletiekverenigingen kan maximaal 8 teams van maximaal 6 personen kostenloos inschrijven. Het team legt een ronde van ongeveer 55 km tussen de verenigingen af. Steeds is er één persoon aan het hardlopen, de anderen begeleiden de loper op de fiets. Elk team start bij de eigen vereniging. Onderweg komen de teams op bezoek bij de andere vijf verenigingen. De ene helft van de teams loopt met de klok mee, de andere helft tegen de klok in. De route staat op Afstandmeten.nl en in de RunGo app. Elk team krijgt kostenloos een tracker mee van WE-Link. Zo weten we waar de teams zijn. Meer info: http://we-link.nl/geo-tracks.

Meet & greet

Bij elke vereniging is een wisselpunt ingericht. Het bezoekende team krijgt koffie, thee, water of sportdrank aangeboden en kan een ‘gastrondje’ lopen op de atletiekbaan. Uiteraard is er tijd voor een groepsfoto, sanitaire stop (afhankelijk van de openstelling van de clubhuizen) en een meet & greet met de ontvangende vereniging.

Hoe kunnen teams meedoen?

Per vereniging is er één contactpersoon nodig bij wie de teams van die vereniging zich kunnen aanmelden. Deze contactpersoon geeft de lijst van teams uiterlijk 1 september door aan het organisatiecomité. Elk team heeft een teamcaptain en een naam nodig. De teams zijn selfsupporting. De teamcaptains ontvangen half september de tijdsindeling en routebeschrijving. Er is een handmatige tijdregistratie en een officieuze uitslagenlijst.

Hoe lang zijn de etappes? (onder voorbehoud)

Parcours Afstand
AV Triathlon – AV Altis 7,5 km
AV Altis – AV Nijkerk 13 km
AV Nijkerk – Trimvereniging Quo Vadis 10 km
Trimvereniging Quo Vadis – Baarnse Atletiek Vereniging 9,0 km
Baarnse Atletiek Vereniging – AV Pijnenburg 10 km
AV Pijnenburg – AV Triathlon 5,5 km
Totaal 55 km

 

Bekijk hier het voorlopige parcours

 

Overige informatie

Uiterlijk 3 augustus is bekend of alle zes de verenigingen meedoen.

Het kan zijn dat de route nog verandert.

Het gaat hier niet om een wedstrijd of evenement, maar een training. Dan is er geen vergunning nodig.

Organisatiecomité: Theo Hendriksen (bestuur), Ruud van den Eshof (trainers) en Christl Foekema (PR). Mailadres: prcommunicatie@avtriathlon.nl