Het voorjaar staat voor de deur, en dat betekent dat het fietsseizoen weer begint. De trainingen gaan beginnen.

Het seizoen start met een aantal trainingen op het parcours van WV Eemland op sportpark Zielhorst op maandag 3 en 17 april, om 19.00 uur. 

Wielerbaan Zielhorst.

Op dit verkeersvrije, afgesloten parcours kan met volle aandacht weer gewend worden aan de racefiets. Bochtentechniek en rijden in groepen staat daarbij centraal, aangevuld met een conditionele (interval)training.

De wielerbaan is “open” vanaf 18.00 uur, de training start om 19.00 uur voor het clubhuis van WV Eemland. Als het gaat schemeren, is de training afgelopen.

Wat heb je nodig?

Helm. Een goed passende helm beschermt jouw belangrijkste bezit en fietsen zonder helm is echt heel 2002. Denk er ook eens aan dat een helm niet het eeuwige leven heeft. Gun je hoofd na iedere 5 jaar een nieuwe helm.

Lampjes heb je nodig om thuis te komen. We fietsen tot de schemering, dus het zal donker zijn als je vanaf WV Eemland nog 10 km moet fietsen.

Racefiets. We fietsen op racefietsen. Opzetstuurtjes mogen alleen worden gebruikt als een trainer dat in een oefening aangeeft. We gebruiken geen opzetstuur als we in een peloton rijden. We houden de handen altijd bij de remmen.
Zorg er ook voor dat je fiets technisch in orde is:

  • Check je banden op scheurtjes en profiel.
  • Check je remmen.
  • Zorg ervoor dat alle (opzet)sturen zijn afgedopt.

Zie verder hier nog wat tekst en uitleg: https://avtriathlon.nl/wp-content/uploads/2015/11/Regels-wielrennen-AVT-2018-1.pdf

Handige tips voor de trainingen bij WV Eemland

Denk aan eten, drinken en een warme jas voor de terugreis. Omdat we fietsen op een parcours kun je jassen en tassen op een centrale plek achterlaten.

Reguliere trainingen op maandag en woensdag

Vanaf maandag 24 april starten de trainingen vanaf zwembad Amerena. Op maandag staat een (interval)training op het programma, op woensdag hebben we een duurtraining op het programma. De training op maandag is geschikt voor alle niveaus. We fietsen gezamenlijk (eventueel in meerdere groepen) naar de trainingslocatie. Dit is een rondje waar we de oefeningen doen. Deze oefeningen kan iedereen in zijn eigen tempo doen. Afsluitend fietsen we gezamenlijk terug naar de stad.

We hebben enthousiaste voorrijders, zodat we op woensdag in meerdere groepen kunnen starten. Maar is er is altijd ruimte voor nieuw talent. Mocht je willen aansluiten bij dit “Peloton van Wegkapiteins” meld je dan even bij een van de trainers.

Zaterdagtoeren

Nieuw dit jaar zijn maandelijkse toertochten. Iedere eerste zaterdag van de maanden mei, juni, juli, augustus en september vertrekken we voor een tochtje in de omgeving. We bouwen de lengte van de rit geleidelijk op. De eerste rit zal ca 2 uur duren. Een paar dagen voor vertrek wordt er in de appgroep meer informatie gedeeld over de route en snelheden.

We starten om 9.00 bij het clubhuis van AV Triathlon.

Appgroep

Er is een appgroep voor de wielrenners. Mail naar wielrennen@avtriathlon.nl voor de link en voor al je andere vragen!