Hoe gaan we trainen vanaf 15 juli? Het coronateam van AV Triathlon heeft deze vraag op 1 juli uitgebreid besproken. Wat betekenen de nieuwe regels van het kabinet voor het samen sporten, groepsomvang, startlocaties en gebruik clubhuis? Hieronder praten we je bij.

Samen sporten

We kunnen weer volop samen binnen en buiten sporten. Waar mogelijk houden volwassenen 1,5 meter afstand, maar als dat onmogelijk is voor een normale sportbeleving dan mag van de 1,5 meter regel afgeweken worden – tijdelijk en zo kort mogelijk. Er is géén gezondheidscheck nodig. We rekenen er wel op dat iedereen zelf zijn verantwoordelijkheid neemt en niet komt trainen bij koorts, verkoudheid of andere klachten die mogelijk op corona kunnen duiden. Dit doe je niet alleen voor jezelf, maar ook om geen risico te vormen voor je medesporters en deze geen ongemakkelijk gevoel te geven.

Groepsomvang

Tot nu toe gold dat de groepsomvang beperkt was bij de volwassen sporters. Vanaf 1 juli gelden geen beperkingen meer qua groepsgrootte, in alle takken van sport. Ook al mogen de groepen dus weer net zo groot zijn als voorheen, het wil niet zeggen dat iedereen zich dan op zijn gemak voelt. Het inzetten van 2 trainers op een groep, om bij drukte de groep te splitsen, blijven we daarom toepassen.

Startlocaties

Veel groepen trainen al een tijd vanaf een andere locatie, om drukte rondom het clubhuis te vermijden. Vanaf 15 juli mogen groepen die dat willen, weer vanaf het clubhuis starten. Vanaf de alternatieve locatie blijven trainen is natuurlijk ook prima. Vanaf 1 juli kun je weer met elkaar napraten op de startlocatie, met inachtneming van de 1,5 meter-afstandsregel. Onder de groepen die normaal gesproken op zaterdag vanaf het clubhuis starten met hun training, is een enquête gehouden om in te schatten of de drukte beheersbaar is. Met de betreffende trainers nemen we contact op over hoe de zaterdagplanning eruit komt te zien. Het kan zijn dat er met variabele starttijden gewerkt gaat worden.

Clubhuis

Vanaf 15 juli gaat het clubhuis stapsgewijs open. Vóór die datum zijn er een aantal kleinschalige bijeenkomsten, waarin we ervaring kunnen opdoen met de 1,5 meter-afstandsregel. Vanwege deze 1,5 meterregel is het maximaal aantal aanwezigen in het clubhuis circa 50 personen. Degenen die daar langere tijd aanwezig zijn, moeten een zitplaats nemen. Commissies kunnen/mogen vanaf 15 juli weer in het clubhuis vergaderen. Het is nog niet duidelijk wanneer we de kleedkamers weer gaan gebruiken. De douches blijven in ieder geval nog even dicht. In overleg met de bardienst wordt bepaald wanneer en hoe er weer koffie wordt verkocht in het clubhuis. Dit hangt mede af van de beschikbaarheid van vrijwilligers. De toiletruimtes worden vanaf 15 juli regelmatig gereinigd, passend bij de landelijke hygiënemaatregelen.

Triathlon

De fietstrainers starten bij de Amerena en regelen onderling de organisatie van de trainingen. Voorafgaand en na afloop van de fietstraining is de 1,5 meter-afstandsregel van toepassing. Tijdens het fietsen mag van deze regel afgeweken worden. De zwemmers trainen alweer een tijdje in de Amerena en houden zich aan de protocollen van het zwembad.

Protocol en Zaterdag-trainingenrooster

De veranderingen als hierboven omschreven, verwerken we in een nieuw protocol en nieuw trainingenrooster. Deze worden momenteel afgestemd met AV Altis. Rond 15 juli zullen we ze op de website plaatsen.

Vooruitblik

Als er in deze vakantieperiode zaken wijzigen dan publiceren we dit op de website en facebook. Rond 1 september evalueren we hoe alles reilt en zeilt. Dan zijn er ook op landelijk niveau mogelijk weer veranderingen te melden. Tot die tijd wensen we iedereen een gezellige, sportieve en gezonde zomerperiode toe!

Namens het coronateam,

Lex Borghans