Op 24 juni heeft het kabinet nieuwe regels aangekondigd voor binnen en buiten. De regels gaan in op 1 juli. In de nieuwe aanpak gaat het om ‘ruimte met regels’. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. Het coronateam van AV Triathlon stelt een nieuw protocol op, dat invulling geeft aan ‘ruimte met regels’. Wat ons betreft betekent dit vooral: minder regels. De 1,5 meter regel blijft van kracht.

 

We nemen in het nieuwe protocol mee wat de Atletiekunie en NOC-NSF nog aan toelichting zullen bieden. Ook stemmen we, net als voorheen, het protocol af met AV Altis. Zo weten we van elkaar wie waar wanneer traint en lopen we elkaar niet voor de voeten.

 

Wat gaat er veranderen?

Het beleid van spreiding op verschillende startlocaties zullen we gaan loslaten, hoewel het trainers natuurlijk altijd vrij staat om buiten Birkhoven te trainen als dat goed bevalt. We weten allemaal dat er op zaterdag ‘topdrukte’ te zien is rond het clubhuis. Mogelijk gaan we die dag op verschillende starttijden vertrekken, om de drukte te spreiden. Dat gaan we op korte termijn inventariseren. Ook hopen we de beperking van de groepsomvang op te heffen. Trainers bepalen dan zelf of het nodig is een extra trainer in te schakelen.

 

Wat is de planning?

Voor alle groepen van AV Triathlon gaan we er vanuit dat we vanaf 15 juli weer samen kunnen trainen in Birkhoven. Tot die tijd vragen we de trainers om nog vanaf de huidige startlocaties te vertrekken.

 

Informatievoorziening

Het coronateam gaat de komende twee weken alles goed voorbereiden en afstemmen, ook met de kantine en beheercommissie. We weten nog niet precies ‘wat en hoe’ als het gaat om het clubhuis. Kort voor 15 juli volgt nieuwe berichtgeving via de website. Met e-mail en Whatsapp houden we intussen de trainers op de hoogte van de komende ontwikkelingen. Heb je een dringende vraag, stel deze aan je trainer, of anders aan secretaris@avtriathlon.nl

 

Namens het coronateam,

Lex Borghans

 

  • Hier vind je het actuele protocol en rooster. Deze zijn afgestemd met AV Altis en goedgekeurd door de gemeente Amersfoort/SRO.