Steeds meer lopers ontdekken het plezier van trailrunning. Over smalle paden door de natuur rennen, over heuvels en door zand, genieten van de omgeving… Er komen ook steeds meer trailruns waar je aan kunt meedoen, van korte tot ultralange afstanden, in de mooiste gebieden in Nederland én daarbuiten. Om goed voorbereid te zijn, kun je vanaf dit najaar meedoen aan een trailrunclinic bij AV Triathlon. En heb je de smaak echt te pakken, dan is de Trailrun Pro groep iets voor jou. Lees er meer over in dit artikel.

De trailrunclinic bestaat uit vijf trainingen op zaterdagochtend vanaf het clubhuis, start 9.00 uur. Je loopt een route door onverhard terrein en onderweg krijg je oefeningen in de techniek van trailrunning (stijgen/dalen, zand/heuvels). Ook krachtoefeningen horen erbij. Rond 10.30 uur ben je weer terug. De clinic is geschikt voor lopers die regelmatig op onverhard terrein lopen en minimaal 10 km kunnen hardlopen. Er kunnen 12 leden meedoen en we gaan ervan uit dat je dan alle keren meedoet. Na afloop ben je er klaar voor om mee te doen aan een trailrunwedstrijd van minimaal 10 km. Daarna kun je bij een reguliere hardloopgroep aansluiten of doorstromen naar de Pro groep.
De trainer van de clinic is Jack Ambags. De startdatum is in oktober 2019. Aanmelden: jackambags1@gmail.com, vol = vol. Bij voldoende animo wordt de clinic 2x per jaar gehouden (in het voorjaar en in het najaar).

De Pro-groep is van een ander kaliber. Deze groep is bedoeld voor de trailrunners die al ervaring hebben, minstens 15 km duurloop aankunnen en het leuk vinden om met gelijkgestemden op pad te gaan. Dat kan zijn in onze ‘eigen’ bossen, maar het startpunt kan ook verder weg liggen (Soest, Amerongen). Het gaat om een vaste training, om de week op zaterdagochtend. Onderdeel van de training zijn kracht/looptechniek-oefeningen, specifiek gericht op trailrunning. Start 9.00 uur, terug rond 10.30 uur. Vervoer spreken jullie onderling af. Wenselijk is om op dinsdag op de baan een 2e training te volgen die goed aansluit op de trailrun training van zaterdag. Op zondag zal er regelmatig een lange trailduurloop zijn.
Trainer van de Pro-groep: Adrie van Graafeijland met assistentie van Acacia Falkena. Startdatum: 19 oktober. Aanmelden: adrieday@gmail.com. In de Pro-groep is plaats voor ca. 15 lopers.

Meer lezen over trailrunning? Lees de ervaring van Karin Knopper die samen met andere AVT’ers in juli meedeed aan de Eiger Trail van 51 km in Zwitserland

 

Adrie van Graafeijland

Acacia Falkena