Een droge Birkhoven Bosloop voor ruim 450 lopers.

Zondag 29 oktober waren de weergoden ons goed gezind. Met zo’n 15 graden en geen druppel regen hebben ruim 450 lopers mogen genieten van een prachtige droge Birkhoven Bosloop. 

Alle hardlopers startten op het veld van de Atletiekbaan bij AV Triathlon. Daar maakten ze een leuk ‘heen en weertje’ om vervolgens het parcours te vervolgen in bos Birkhoven. De beklimming van de uitkijkheuvel met een magnifiek uitzicht op het bos en de bosvijver kon natuurlijk niet ontbreken.

Bij de 3km kidscross jongens was het nog even spannend wie er met de eerste prijs vandoor zou gaan. Maar Eneas Verbakel uit Soest wist in een tijd van 11:53 net te finishen voor Sem Mijderwijk. Laatstgenoemde werd verdiend tweede in een tijd van 11:55. Bij de meiden finishte een enthousiaste Olivia Biemond als winnares, opgewacht door een trotse zus!

De koplopers van de 1,5km KidsCross hebben het tot de finish spannend gemaakt. Cedric Hennequin was Thijs Gouw in de eindsprint een enkele seconde te snel af en ging er met de eerste prijs vandoor. Bij de meiden liet Kris Waaijman haar concurrentie ruim achter zich en finishte de 1,5km cross in 06:45.

 

Een uniek onderdeel van de Birkhoven Bosloop is de deelname van de fanatieke FrameRunners. Nieuw was de mogelijkheid om te kiezen uit twee afstanden op een voor hen apart uitgezet parcours. Na een ronde van 500 of 1.500 meter kwamen ze langs het clubhuis en zijn ze onder luid applaus van supporters naar de finish begeleid.

 

Bij de 5km cross finishte Erik Verhaar uit Utrecht als eerste. Extra bijzonder was zijn deelname door het herfstbos, over de kastanjes en boomwortels op blote voeten. Een knappe prestatie op dit parcours in deze tijd van het jaar! Erg leuk was de finish van de mannen Sven van Gelder en Silvan Hussel. Na de beoordeling van meerdere VARS viel toch echt de conclusie voor een gedeelde derde plek.

 

 

 

 

 

 

 

Op de 10km Cross liep David Bouman uit Rotterdam in een tijd van 35:42 naar de eerste plaats. Lynn Dybiona uit Leusden wist de andere dames ruim achter zich te laten en ging er met de eerste prijs vandoor.

 

We kijken terug op een fantastische dag, met blije deelnemers en feestelijke ondersteuning van De Turfstampers. Wat een loopfeest!

 

Bekijk hier de uitslagen: https://results.splittime.nl/results/ShowEvent.aspx?EventID=714

Harry van ’t Veld heeft dag weer prachtig in beeld vastgelegd:

Een grote dank aan alle vrijwilligers die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt!