We hadden ‘m te pakken, de mooiste dag van het jaar 2023 tot nu toe! Met een frisse start (met name voor alle vrijwilligers die al vroeg in de weer waren) en voor alle lopers die deelnamen aan deze gezellige cross in clubverband.

Speaker Luc was weer van de partij en moest flink aan de bank. Naast het aanmoedigen van alle lopers deed hij ook nog eens vrolijk de prijsuitreiking tussen alles door. Halverwege de ochtend kwam het zonnetje er ineens bij en die is niet meer weggegaan tot de laatste vrijwilliger het clubhuis had verlaten. Mede daardoor was dit misschien wel de mooiste dag van het jaar tot nu toe, maar er was meer om over te schrijven.

Een nieuwe winnaar bij zowel de mannen als de vrouwen. Paul Kuijer liep al vroeg weg bij de concurrentie en was snel verzekerd van de winst en de wisselbokaal voor op de schoorsteen. Hij won de 8 km in 29.04 voor Faas van der Ven en Michel Riemersma.

Bij de vrouwen was het een stuk spannender. Carlijn de Wit en Nicole Philippens liepen weg bij de rest van het veld en bleven tot diep in de finale bij elkaar. Het was uiteindelijk Nicole die 1e werd in een mooie tijd van 33.41. Carlijn werd dus knap tweede en het laatste plekje op het podium in het algemeen klassement was voor Evelien van der Broek.

Uitslagen

Bij verschillende categorieën hadden we mooie winnaars. De volgende lopers mogen zich een jaar lang kampioen van hun categorie noemen:

Mannen: Faas van der Ven (senioren), Jan-Willem Hoebee (45+), Arjan Stegeman (55+), Gert van den Hoven (65+).
Vrouwen: Hester Meijer (senioren), Nicole Philippens (45+), Gea van Lieshout (55+).

Na de senioren en masters was het de beurt aan de jeugd. De eerste serie was een bijzondere, namelijk de framerunners. Inmiddels is deze groep atleten onder de meeste leden wel bekend. Deze lopers bewegen zich voort met een runningframe, een soort loopfiets zonder trappers (het blijft natuurlijk een hardloopwedstrijd!). Onder begeleiding van een hardloopmaatje voltooiden deze atleten 500 of 1000m. Chapeau voor deze atleten én hun begeleiders, een hele mooie prestatie!

Na de framerunners gingen verschillende pupillen en junioren van start. Een groot aantal verschillende categorieën, variërend in afstand van 1000m tot 3000m. In al deze categorieën kregen we geweldige winnaars een mooie podia (maar dat zijn er écht te veel om hier allemaal te noemen. Al deze kampioenen en de uitslagen van alle andere lopers, zijn te vinden via de volgende link: Uitslagenlijst Clubkampioenschappen Cross – Uitslagen.nl

Foto’s

Nog even nagenieten met de foto’s van drie enthousiaste fotografen die alle lopers hebben vastgelegd.

Foto’s van Harry van ’t Veld:

Senioren: AV Triathlon Clubkampioenschappen Cross 28.01.2023 – 8km Senioren en Masters Dames en Heren – Google Foto’s
Framerunners, pupillen en junioren: AV Triathlon Clubkampioenschappen Cross – 28.01.2023 – Framerunners – Pupillen – Junioren – Google Foto’s

Foto’s van Wim van der Graaf en Désirée van Hooidonk:

Foto’s clubkampioenschappen 2023

(digitale versie is goed te bekijken; neem voor een afdrukversie contact op met wim.vandergraaf@gmail.com)

Bedankt en tot volgend jaar!

We zijn ontzettend dankbaar voor alle vrijwilligers: van jury tot parcourspost, de mensen achter de catering en de fietsers op het parcours. Het zijn er te veel om op te noemen, maar wij waren weer heel blij met jullie.

Koen van Dijk, Mariska van der Vat, Erik van den Broek, Gabriëlle van Asbeck en Karin Knopper