Wordt het Rotterdam, Enschede, Parijs of Wenen? Vanaf 14 januari 2024 kun je meedoen aan een trainingsprogramma dat je voorbereidt op het lopen van een marathon in het voorjaar. De drie atletiekverenigingen AV Triathlon en Altis uit Amersfoort en Pijnenburg uit Soest gaan daarvoor opnieuw samenwerken.

Het programma beslaat 13 weken waarin je elke zondag in groepsverband een steeds langere afstand aflegt, van 21 km tot 30/32 km. Doordeweeks loop je zelf nog 2 of 3 keer, waarvan in ieder geval één keer een intervaltraining, dit kan bij je eigen club. Het primaire doel is de marathon van Rotterdam (14 april), maar met dit schema kun je ook prima trainen voor een andere marathon in april.

Loop je eigen tempo
De deelnemers worden ingedeeld in drie tempogroepen: rustig, midden en snel. De groepsindeling gebeurt op basis van je 10 km-wedstrijd tijd. Elke tempogroep staat onder leiding van ervaren hardlooptrainers/-begeleiders. De omvang van de groep ligt tussen de 8-18 lopers.

 

Ontdek de regio
Elke zondag is er een andere route door de omgeving van Amersfoort en Soest. We starten bij een van de clubhuizen of vanaf een ander punt. Daardoor kom je in allerlei mooie natuurgebieden, zoals Den Treek, Soesterduinen, de Utrechtse Heuvelrug (Let de Stigterpad), Austerlitz, Lage Vuursche, Baarn, Eemland, Zeist, Gelderse Vallei etc. Na afloop is er koffie/thee en koek.

Voordeel van trainen in een groep
Je hebt afleiding door de gevarieerde omgeving en de gesprekken met leden van jouw eigen club en van de andere clubs. Zo vliegen de kilometers voorbij en kom je met nieuwe verhalen en ervaringen thuis. En natuurlijk elke week iets sterker en fitter voor jouw voorjaarsmarathon! Een ander voordeel is dat je veel belangrijke informatie krijgt. Handig, want er komt veel kijken bij het gezond uitlopen van een marathon. We bieden je ook een hartslagzonemeting aan op zaterdag 20 januari 2024. Op basis van de uitkomst van die test kun je nog gerichter trainen.

Asselronde testloop
Eén zondag belichten we alvast en dat is 4 februari 2024. Op die dag doen we mee aan de Asselronde in Apeldoorn. De afstand van 25 km past goed in het schema en je kunt dan alvast uitproberen welk marathontempo bij je past.

Voor wie?
Het instapniveau is dat je de halve marathon binnen 2.15 uur kunt uitlopen.
Deelname voor leden van AV Triathlon, Altis en AV Pijnenburg is gratis. Niet-leden kunnen ook meedoen, zij betalen € 75,00. Wie daarna lid wordt, hoeft dit bedrag niet te betalen.
Doe je op 14 januari mee aan de Halve van Egmond, dan kun je vanaf 21 januari meetrainen met de marathongroep.

Meer weten?
Mail naar hardlooptrainer Christl Foekema, cfoekema@ziggo.nl
Aanmelden: ga naar het online aanmeldformulier: aanmeldformulier

Aanmelden voor het trainingsprogramma kan ook via onderstaande QR-code:


Op vrijdag 12 januari 2024 is er een informatieavond. Kom langs als je mee wilt doen, óf als je nog twijfelt. Je krijgt dan informatie over de trainingen en de groepsindeling en je kunt kennismaken met de trainers en de andere marathonlopers. Tijd: 19.30 uur koffie/inloop, aanvang: 20.00 uur, locatie: clubhuis AV Triathlon (BW-laan 236, Amersfoort).

Samengevat:
– duurloop op zondag in drie tempogroepen (van 21 tot 30/32 km), na afloop koffie en koek
– zelf train je elke week nog 2 of 3x waaronder 1x interval training
– op 4 februari doen we mee aan de Asselronde (25 km) in Apeldoorn
– begeleiding door ervaren hardlooptrainers
– veel extra informatie over het lopen van een marathon