Jammer, jammer, geen training bij de club. En we waren net zo lekker op stoom. Trainen op de nieuwe baan, goede opslagmogelijkheden, nieuwe sportmaterialen besteld en boordevol plannen om met elkaar mee te doen aan vele evenementen, waaronder marathon Amersfoort.

In de aanloop naar de marathon zouden we nieuwe leden werven. Alle contacten hiervoor waren gelegd. En toen… tja, toen kwam Corona en liep alles anders…Dus wat doen we nu? We trainen op afstand, maar toch samen.

Samen trainen op afstand
Met de atleten en hun ouders en de trainers hebben wij een whatsappgroep aangemaakt. Wij, de trainers zijn begonnen met het plaatsen van filmpjes met beweegideeën. Daarvoor hebben ook wij op de RaceRunner gezeten! Al gauw volgden filmpjes van racerunnende atleten, maar ook spraakberichten en filmpjes van de atleten waarin zij elkaar complimenteren en aanmoedigen om nog meer filmpjes te plaatsen. We zien dat de atleten, hun ouders en zelfs een zus ook hele leuke nieuwe ideeën bedenken.

Wij kijken er naar uit om weer ‘normaal’ samen te kunnen trainen, maar tot die tijd genieten wij van de digitale saamhorigheid in de whatsappgroep!

Gabrielle van Asbeck en Henriëtte Stemerdink
RaceRunningtrainers AV Triathlon