Op zaterdag 2 en zondag 3 september vond er na lange tijd weer een pupillenweekend plaats bij AV Triathlon, en dat werd gelijk een doorslaand succes.

pupillenweekend

Tientallen kinderen vermaakten zich onder de begeleiding van veel ouders met allerlei spelletjes in en rond het bos, en een aantal van hen bleef ’s nachts kamperen op slaapmatjes in het clubhuis. Toen een moeder haar kind na afloop ophaalde, en vroeg hoe hij het had gehad, riep hij uit: ‘Ik geef het weekend een tien.’

De jeugdcommissie van AV Triathlon organiseerde na drie jaar voor het eerst weer zo’n pupillenweekend. Vanwege corona en onderbezetting van de jeugdcommissie was het in de afgelopen jaren niet doorgegaan. 44 kinderen bezochten het evenement en 35 ouders zetten zich in als begeleiders. Ze hielpen met pannenkoeken bakken en spelletjes begeleiden. Vijf ouders bleven ook overnachten. Ook een aantal junioren van de vereniging hielp mee.

pupillenweekend

Laserdraden

Op zaterdagmiddag 2 september deden de kleinste atleten spelletjes. Met veel energie gingen ze spekhappen, sjoelen, blikgooien, over en onder ‘laserdraden’ doorkruipen, en touwtrekken. Vooral het ‘laserdraden’, gespannen woldraden, waar de kinderen onderdoor en overheen moesten kruipen, was een succes. En vlak voordat de oudere pupillen kwamen, speelden ze nog bingo. Na een heerlijke pannenkoekenmaaltijd, gingen ze met tegenzin naar huis.

De wat oudere pupillen A en B speelden ‘s avonds levend stratego in het bos en daarna zochten ze gespannen naar dierengeluiden. Deze geluiden werden gemaakt door de junioren, de pupillen A en B moesten in het donker naar hen op zoek. Na zoveel inspanning waren de marshmallows bij de vuurschalen op het grasveld bij clubhuis van harte welkom.

Slaapzak

De avond werd afgerond met een film vanuit de slaapzak. Daarna gingen de jongeren slapen, onder begeleiding van vijf ouders. Na een kort nachtje vermaakten ze zich de volgende ochtend weer gezellig met elkaar. Moe en vol nieuwe ervaringen gingen ze rond tien uur naar huis.

Kortom, het pupillenweekend van AV Triathlon was een heerlijke start van het nieuwe seizoen. Dank aan alle ouders en de junioren die dit mogelijk maakten.

(Joyce Klaassen, namens de jeugdcommissie van AV Triathlon)