Op zondag 29 oktober 2023 vindt de 9e editie van de populaire Birkhoven Bosloop plaats. Zin om hard te lopen of te wandelen in de herfstbossen? Alle leeftijdscategorieën kunnen zich hieronder aanmelden om mee te doen. Wil je vanaf de zijlijn het evenement meemaken? Meld je dan aan als parcourswacht/vrijwilliger.

Programma zondag 29 oktober 2023:
8:30-10:00 uur – 10, 15 & 20 km wandelen. Vrij keuze van starttijd tussen 8:30 en 10:00 uur en te wandelen afstand op 29 oktober.
10.45 uur – 3 km Kids Cross (2 ronden) – 9 t/m 12 jaar.
11.15 uur – 1,5 km Kids Cross (1 ronde) – t/m 8 jaar.
11:30 uur – 500m / 1500m Frame Running Cross.
12:00 uur – 5 km Bosloop (1 ronde).
13:15 uur – 10 km Bosloop (2 ronden)

 

 


Parcoursen
De hardloopparcoursen gaan volledig door bos Birkhoven dat zich eind oktober in prachtige herfstkleuren bevindt. De parcoursen zijn volledig uitgepijld en op belangrijke punten staan parcourswachten. In het hardloopparcours is ook de beklimming van het uitzichtpunt opgenomen. Vanaf dit uitzichtpunt heb je een magnifieke blik op de bosvijver en het bos.
De wandelaars gaan deels door bos Birkhoven en door Amersfoort-Zuid, net zoals in 2022.

Turfstampers en Stadskanonniers
Dit jaar zijn ook de Turfstampers uit Hooglanderveen weer van de partij om de hardlopers muzikaal te ondersteunen bij de start en finish. En natuurlijk om het talrijke publiek op te warmen.
De Stadskanonniers van Amersfoort geven traditiegetrouw het startschot bij de 5 en 10 km.  We duimen dit jaar voor droog weer met een herfstzonnetje.

Start- en finishlocatie
De start en finish bevinden zich bij het clubgebouw van AV Triathlon. Het clubgebouw bevindt zich achter hockeyclub AMHC en het bosbad. Toiletten, kleedkamers, horeca en garderobe zijn aanwezig in en rondom het clubgebouw tijdens de Birkhoven Bosloop.

Het parkeerterrein van het clubgebouw is tevens bestemd voor de hockeyclub AMHC. Als het kan, kom dan met de fiets. Die kun je naast het clubgebouw stallen in de fietsenstalling.

Inschrijven
Jeugdleden, pupillen en junioren, en Frame Runners schrijven zich gratis in via een ander formulier. De link naar dit formulier wordt verspreid onder de betreffende contactpersonen binnen AV Triathlon. De organisatie stort geen geld terug als je je als jeugdlid van AV Triathlon per ongeluk toch hebt ingeschreven via de betaalde link. Inschrijven kan via deze link.

Wandelen
Eerste 30 inschrijvers betalen € 6; daarna is de prijs € 8; na-inschrijving ter plaatse is € 10; online inschrijven kan t/m de avond voor de bosloop (dus t/m zaterdagavond 28 oktober 22:00 uur). Medaille en verzorging onderweg is inbegrepen.

Kids Cross
De pupillen en junioren van AV Triathlon doen gratis mee. Zij schrijven zich in via een apart, intern verspreid inschrijfformulier in. Eerste 30 inschrijvers betalen € 4; daarna is de prijs € 6 euro; na-inschrijving ter plaatse is € 10; online inschrijven kan t/m de avond voor de bosloop (dus t/m zaterdagavond 28 oktober 22:00 uur)
Medaille en elektronische tijdregistratie is inbegrepen.

5 km
De junioren van AV Triathlon doen gratis mee. Zij schrijven zich apart via een apart, intern verspreid inschrijfformulier in
Eerste 30 inschrijvers betalen 10 euro; daarna is de prijs € 12; na-inschrijving ter plaatse is € 14; online inschrijven kan t/m de avond voor de bosloop (dus t/m zaterdagavond 28 oktober 22:00 uur). Medaille en elektronische tijdregistratie is inbegrepen.

10 km bosloop
De junioren van AV Triathlon doen gratis mee. Zij schrijven zich apart via een apart, intern verspreid inschrijfformulier in
Eerste 30 inschrijvers betalen € 12; daarna is de prijs € 14; na-inschrijving ter plaatse is € 16; online inschrijven kan t/m de avond voor de Bosloop (dus t/m zaterdagavond 28 oktober 22:00 uur). Medaille en elektronische tijdregistratie is inbegrepen.

Vrijwilligers
Vanzelfsprekend hebben we ook vrijwilligers nodig op het parcours. Dit jaar alleen in het bos en dus niet op de weg. Hiermee hoef je als parcourswacht vooraf geen onlinecursus te volgen en examen te doen. We bieden de mogelijkheid om zowel vrijwilliger te zijn als zelf mee te doen. Daarom hebben we twee shifts gemaakt:
10:00 – 12:30 uur: parcourswacht bij de Kids Cross en 5 km. Als je deze optie kiest, kun je gratis meedoen aan de 10 km Bosloop.
13:00 uur – 14:45 uur: parcourswacht bij de 10 km. Als je deze optie kiest, kun je gratis deelnemen aan de 5 km Bosloop.
Of je wilt graag de hele dag helpen van 10:00 tot 14:45 uur.

Voor vragen over het evenement stuur een mail.