In mijn woonplaats Harderwijk ben ik – Wil Laeven – lid van de atletiekvereniging Athlos en geef daar ook met veel plezier en in een mooi bosrijke omgeving Nordic Walking training. Eenmaal per 4-6 weken vertrekken de Nordic Walking en wandelgroepen van een andere locatie en geloof het of niet – ik maak altijd veel reclame van de unieke omgeving waarin wij in Amersfoort kunnen hardlopen en wandelen. Deze keer heeft de zaterdaggroep van Athlos gekozen om mee te lopen bij een Nordic Walking training bij AVT.  Dit was een tegenbezoek want de Nordic Walkers van AVT zijn in februari 2020 in groten getale in Harderwijk komen lopen.

Met een grote groep (25 deelnemers van AVT en Athlos) vertrokken we om 9 uur voor onze reguliere zaterdagochtendtraining. Na ronding van de bosvijver en de heuvel hebben we bij het wildrooster de groep gesplitst en gemixt, Nordic Walking trainer Joke Manien links om en ik rechtsom over de heuvels langs het zand naar Zonnegloren, de oversteek over het zand en vervolgens terug naar De Paddenstoel. Op deze wijze hebben de Athlossers enkele van de mooie plekjes van onze wandelomgeving kunnen aanschouwen en onderling ook ervaringen kunnen uitwisselen.

Na de training stond de koffie en thee klaar voor de hele groep (dankjewel barbeheeder Matt Schillings) en werden de in Harderwijk gebakken cakes met smaak genuttigd. Uiteraard werd wederzijds het voornemen uitgesproken om begin 2022 weer naar Harderwijk te komen.

Wil Laeven – trainer Nordic Walking