Door de coronacrisis heeft het even op zich laten wachten maar eindelijk was het dan zover en zijn in maart alle Nordic Walking en Sportief Wandelen trainers en gidsen voorzien van een nieuw 3-seizoenen softshell trainingsjas.

Op zoek naar dé jas
Voorafgaand heeft er een uitgebreide zoektocht plaatsgevonden naar de juiste jas die qua pasvorm en functionaliteit aan de wensen voldeed. Zit hij warm genoeg, hoe staat het met de ventilatie, is hij wel voldoende waterbestendig en winddicht en zitten er voldoende ruime zakken in de jas waar de trainer zijn telefoon en andere zaken in kan opbergen?

Passen en meten
In nauw overleg met Boudewijn ten Haken (bestuurslid kledingcommissie), Ingrid Koot (trainer Sportief Wandelen) en Gerard van Schaik (Trainerscoördinator Sportief Wandelen) heeft er eerst een voorselectie van diverse merken/modellen plaatsgevonden waaruit diverse pasmodellen zijn besteld. Na zorgvuldige afweging van de voor en tegens is er uiteindelijk een definitieve keuze gemaakt waarvan wij jarenlang plezier zullen hebben.

Hergebruik
Op zich was er niks mis met de “oude” trainersjassen, ware het dat deze minder geschikt zijn
voor de activiteiten die door de trainers worden gegeven. De “oude” jassen zullen worden
hergebruikt omdat deze geschikt zijn voor trainers die stilstaand hun trainingen kunnen
verzorgen.

Gerard van Schaik