AV Triathlon heeft weer een masterteam voor vrouwen. Het nu nog kleine team bestaat uit zes vrouwen van 35 jaar en ouder. De enthousiaste groep heeft AV Triathlon al vertegenwoordigd bij twee wedstrijden van de mastercompetitie. En ze hebben zich gelijk laten gelden, zo blijkt uit een verslag van Caroline van der Schoor.

Na een afwezigheid van enkele jaren, is er weer een masterteam voor vrouwen van 35 jaar en ouder gevormd bij AV Triathlon. Een groep enthousiaste vrouwen heeft zich verenigd om AV Triathlon te vertegenwoordigen bij twee wedstrijden van de mastercompetitie: op 12 mei in Zeist en op 9 juni in Bussum.

Drie onderdelen
In de atletiek worden atleten als masters aangeduid vanaf 35 jaar en ouder. Elk teamlid mag aan maximaal drie onderdelen meedoen per wedstrijd (inclusief estafette) en per onderdeel kunnen maximaal twee teamleden deelnemen.

Clubrecords

De wedstrijden bestaan uit een combinatie van werp- , spring- en looponderdelen. Ondanks ons kleine team van maximaal zes vrouwen, hebben wij aan alle onderdelen meegedaan! Op 12 mei leidde dit tot drie nieuwe clubrecords: Lotje Vernooy (V40) zette twee clubrecords op 200m en verspringen en Miriam Kleverwal (V40) op 400m.

Op 9 juni zette Caroline van der Schoor (V45) een clubrecord voor kogelslingeren en Yvonne van Lieshout (V50) voor het onderdeel verspringen.

Genieten

Het vrouwenteam heeft enorm genoten van de deelname. De sfeer (en het weer) op beide dagen was goed en het was een leuke ervaring om onze prestaties te meten met die van andere verenigingen. We hebben geen ambitie om ons hoog te plaatsen en gaan niet voor de punten, maar we doen mee voor de ervaring, en omdat we baanatletiek leuk vinden. Wij zijn enthousiast om ons volgend jaar weer in te schrijven voor de mastercompetitie!

In de tussentijd doen sommige leden van het vrouwenteam nog mee aan andere wedstrijden, zoals werpvijfkampen en avondwedstrijden bij andere verenigingen.

Meedoen?

Mocht je nu denken: ‘Het lijkt mij ook geweldig om mee te doen met de masters!’, stuur dan een berichtje naar mastersAVT@gmail.com. Er is al interesse om een masterteam voor mannen te starten. Om mee te kunnen doen aan wedstrijden heb je, naast je lidmaatschap voor AV Triathlon, een wedstrijdlicentie nodig.

Geen aparte training

Let wel, er is momenteel geen aparte training voor de masters. Het vrouwenteam traint zelf in aanloop naar de wedstrijd, daarnaast volgen enkele leden wekelijks werptraining of looptraining. Mocht er een trainer zijn die ons onder zijn/haar vleugels wil nemen, dan houden we ons graag aanbevolen.