Atleten van AV Triathlon hebben onlangs weer van zich doen spreken. Nathan Houwaard is Nederlands kampioen geworden op de 10 km in Schoorl, ook Veerle Bakker en Jaap Stijlaart behaalden een mooie eindklassering.

Nathan Houwaard (18) is zondag 11 februari Nederlands kampioen geworden op de 10 kilometer. Dit gebeurde bij de Groet uit Schoorl Run, een populaire run door het bos, de duinen en de knusse dorpen Groet en Schoorl in Noord-Holland.

Persoonlijk record

De atleet van AV Triathlon wist de 10 kilometer in 30 minuten en 42 seconden af te leggen, een persoonlijk record. Dit jaar was het een race onder ideale weersomstandigheden: droog en weinig wind. Houwaard zegt zelf in Stad Amersfoort over zijn wedstrijd: ,,Het was een zwaar, maar mooi parcours. Ik liep een erg goede wedstrijd en ben tevreden met mijn tijd.”

Veerle Bakker FOTO BJORN PARÉE

Veerle Bakker

Teamgenote Veerle Bakker kwam bij de Vrouwen Senioren als derde over de finish in een tijd van 33.42. In de categorie M65 werd clubgenoot Jaap Stijlaart (66) tweede in een tijd van 38.50.