AV Triathlon staat dit hele jaar uitgebreid stil bij haar veertigjarig bestaan. Maandelijks komt in de nieuwsbrief één van de leden van de vereniging aan het woord die in dit kroonjaar ook de leeftijd van 40 bereikt. Vandaag is dat Nienke die er trots op is dat AVT de afgelopen 40 jaar zo is uitgegroeid tot een bruisende vereniging voor jong en oud.

Toen Nienke in 2011 naar Amersfoort verhuisde, sloot ze zich aan bij de AV Triathlon om nieuwe mensen te leren kennen. Inmiddels is haar hele gezin actief lid en zijn ze een vertrouwd gezicht in de kenmerkende blauwe truien van de club. Dennis, haar man, is bootcamp trainer bij AVT. Samen zetten ze zich in voor de jeugdcommissie én Nienke volgt momenteel de atletiek jurycursus. Met hun drie kinderen die dol zijn op atletiek, is sporten bij AVT echt een familieaangelegenheid geworden.

Nienke benadrukt de diversiteit binnen AVT, waar verschillende disciplines en groepen samenkomen, denk aan frame running, fietsen, zwemmen, wandelen. “We zijn als club succesvol in vele onderdelen,” zegt Nienke, “en dat verdient meer aandacht, we mogen het delen en zichtbaar maken. Ik wist vanaf het begin al dat we uit hetzelfde bouwjaar komen. Het is mooi om te zien dat onze club in de loop der jaren is uitgegroeid tot een bruisende succesvolle vereniging voor jong en oud.”

Elke zaterdagochtend fietst het gezin gezamenlijk naar de club. Daarnaast is Nienke vaak te vinden bij de atletiektrainingen en wedstrijden van de kinderen, waar ze soms met tranen in haar ogen staat te juichen bij de finish. “Het is geweldig om te zien hoe ze sporten en presteren,” zegt ze. “Bij AVT is sporten echt een familieactiviteit.”

Na haar eerste 1/8 triatlon vorig jaar, richt Nienke zich nu op het zwemmen. Twee keer per week huurt AVT het 50-meterbad van Amarena in de vroege ochtenduren. “Ik geniet enorm van het verbeteren van mijn zwemtechniek en -conditie met de hulp van onze trainers,” zegt Nienke. “De afwisseling van de drie sporten bij triatlon verveelt niet en is goed voor de belasting, zowel fysiek als mentaal. Mijn racefiets staat alweer klaar voor het buitenseizoen; laat de lente maar komen, ik kan niet wachten op de lange avonden op de fiets.”

Nienke nodigt graag andere ouders van sportende kinderen uit om lid te worden van AVT. “Wees een inspiratie voor onze kinderen en doe mee,” moedigt ze aan. “Sluit gezellig aan bij een van onze loopgroepen, ga fietsen of zwemmen. Bij AVT is er voor iedereen wel iets te beleven!”