Vorig jaar deed AV Triathlon voor het eerst mee aan de marathontrainingen samen met Altis en Pijnenburg. Een groot aantal van onze leden en trainers deed met veel plezier mee aan dit traject. Helaas kwam dit in maart tot stilstand vanwege het coronavirus. Zit het erin om opnieuw van start te gaan? Daarover zijn nu scenario’s op een rijtje gezet.

We leven in onzekere tijden. Gezamenlijk trainen is geen vanzelfsprekendheid meer, laat staan dat we deel kunnen nemen aan grote hardloopwedstrijden. Als gevolg hiervan kunnen we niet voorspellen of we een trainingstraject voor de voorjaarsmarathon kunnen opstarten en of er überhaupt een voorjaarsmarathon zal zijn.

We zien 3 mogelijke scenario’s voor ons:
1. Marathontraining als vanouds: we kunnen zoals voorgaande jaren gezamenlijk op zondagochtend onze lange duurlopen houden waarbij we starten bij het clubhuis van Altis, Pijnenburg of Triathlon en na afloop gezellig koffie kunnen drinken.
2. De kofferbaktraining op 1,5 meter: we kunnen op zondagochtend onze lange duurlopen houden waarbij we in groepen van 15 lopers kunnen rennen, maar de clubhuizen zijn niet beschikbaar. We starten op verschillende locaties, houden afstand en bij begin en einde van de training zijn we zo kort mogelijk aanwezig.
3. Geen training: indien de toegestane groepsgrootte tijdens de training kleiner is dan 15 zijn we niet in staat om voor voldoende begeleiding te zorgen en hebben we ernstige zorgen over het ongewenst toch samenvoegen van groepjes onderweg.

In alle gevallen is het natuurlijk sowieso de vraag of er wel een voorjaarsmarathon zal zijn.

Rekening houdend met de verwachting dat de huidige maatregelen in december nog van kracht zijn hebben we besloten om pas rond de jaarwisseling het besluit over de marathontraining te nemen. Indien scenario 1 of 2 mogelijk is, beginnen we dan op 10 januari en zal rond de jaarwisseling de inschrijving geopend worden. Je kunt hieraan meedoen als je op dat moment goed in staat bent tot het lopen van een halve marathon (‘instapniveau’).
Uiteraard kan tijdens de periode tot april scenario 3 weer van kracht worden, waardoor we weer moeten stoppen met de training.

Blijf gezond, blijf sporten!
Christl Foekema (AV Triathlon), Arno Priem (Pijnenburg), Henri Bolk (Altis)