Wie is René van de Haar? Wil je iets over jezelf vertellen?
Vader, echtgenoot, hardloper, bierdrinker en knutselaar. En dat allemaal door elkaar. Trotse vader van 2 hele mooie en pientere kinderen, Stijn en Norah. Echtgenoot van Ninke, we zijn al ruim 20 jaar samen. Hardloper met veel plezier in groep 3. Bierdrinker en dan vooral met mijn vrienden uit mijn studententijd in Enschede. Knutselaar omdat ik graag wat pruts met elektronica.

Hoe lang ben je al lid en wat was de reden dat je je aanmeldde bij de club?
Na de geboorte van Norah en de eerste jaren met jonge kinderen (weinig slaap) was het tijd om weer eens wat aan mijn conditie te gaan doen. Ik ben toen begonnen bij een sportschool met de 5 km opbouw. Na 10 weken was de cursus klaar en was er ook geen vervolg. Via google heb ik AVT gevonden en me ingeschreven voor de Trimcursus. Jazeker toen nog geen modern “start to run” maar de ouderwetse trimcursus. Dus rondjes lopen op het veld voor ons clubhuis. In het najaar van 2011 kreeg ik mijn certificaat en is mijn hardloop “carrière” begonnen.

Hoe is het om lid te zijn van AVT?
Geen moment spijt van mijn lidmaatschap. We hebben inmiddels een pooltje binnen de wijk Nieuwland van mensen die met elkaar meerijden naar de club. Daardoor wordt je gestimuleerd om van de bank te komen en je hardloopschoenen aan te trekken. Naast lekker sporten heb ik er bovendien een vriendenclub aan overgehouden. Met af en toe een smakelijke BBQ en hardlooptripjes naar de Waddeneilanden.

In welke groep(en) train je en kun je die groep(en) typeren in een paar steekwoorden?
Ik train in groep 3 en daar hebben we een mooie mix van pittig hardlopen en het besef dat we nooit meer de sterren van de hemel zullen rennen. Dus lekker bijpraten tijdens het inlopen, mondje dicht en tempo in de kern, om vervolgens vermoeid met elkaar terug te lopen naar het clubhuis.

Waarom ben je vrijwilliger geworden en wat doe je als vrijwilliger voor de club?
Ik ben lid van de redactie van de nieuwsbrief, daarmee medeverantwoordelijk voor het maandelijks versturen van de nieuwsbrief en het actueel houden van de website. Ook heb ik meegeholpen met de reis van AVT naar de halve van Egmond en heb ik in de organisatie van de Wallenloop gezeten.

Heb je een leuke anekdote /topper die je als vrijwilliger hebt meegemaakt?
Voor de terugreis na de halve van Egmond hadden we een aantal kratten bier gekocht. We dachten dat iedereen wel dorst zou hebben na de loop. Helaas bleek het bier niet zo in trek en ging ik naar huis met een krat bier. Toen ik thuis kwam vroeg mijn dochter of ik dat gewonnen had bij de halve. Ik heb haar maar verteld dat het een troostprijs was.

Heb je nog een aanrader voor anderen die nog geen vrijwilliger zijn?
Vrijwilliger zijn kan op allerlei manieren.  Van het helpen bij een evenement tot een bestuursfunctie of het geven van training. Kijk wat bij je past en dan gewoon aanmelden!

Oh ja als laatste: De foto is van onze speurtocht met groep 3.  Met onder ander als opdracht: “ ga op de foto met een hond”

Interview door Nel van Loon, vrijwilligerscommissie