In het voorjaar van 2022 biedt Altis weer een LSD (Long Slow Distance) trainingscyclus aan. Deze trainingen worden al meerdere jaren door Altis op de zondagmorgen aangeboden aan recreantlopers naast de reguliere trainingen die zij hebben op maandag t/m zaterdag. Ook leden van AV Triathlon kunnen hier nu aan meedoen.

De trainingsperiode begint op zondag 6 februari en de laatste training is op zondag 29 mei.

Doel van de trainingscyclus
Het doel van deze trainingen is het vergroten van je uithoudingsvermogen en het uitbouwen van je afstand. Mede dankzij het gehanteerde trainingsschema kan iedere loper die gezond van lijf en leden is, waarschijnlijk tot zijn eigen verbazing, zijn maximale afstand in 16 weken van bijvoorbeeld 10km naar 21km brengen! Voorwaarde is dat je de gehele cyclus meedoet naast de trainingen die je in de rest van de week doet.

Omdat met name de vetverbranding extra wordt gestimuleerd is deze trainingsvorm ook uitermate geschikt als je wilt afvallen, uiteraard In combinatie met een gezond voedingspatroon. We weten dat samen toe werken naar een gezamenlijk concreet doel enorm stimulerend en motiverend werkt. Het trainingsdoel is de halve marathon van Amersfoort in 2022. Maar ook een andere ‘halve’ in die periode kun je natuurlijk kiezen.

Doelgroep
De beoogde deelnemers zijn hardlopers die de ambitie hebben hun afstand te vergroten, die makkelijker willen gaan lopen of die een (eerste) halve marathon willen lopen. Om deel te nemen aan deze trainingen moet je in 60 minuten 8 – 10 km achtereen kunnen hardlopen. En je moet
bovendien de intentie hebben de cyclus ook volledig te doen.

De training
De trainingen worden op 16 zondagen gegeven, waarbij een bepaald trainingsschema met een duidelijke opbouw gehanteerd wordt. We beginnen om 9.00u bij het clubhuis van Altis met de warming-up gevolgd door de betreffende duurloop met tempowisselingen volgens het trainingsschema. Tijdens de duurloop loopt iedere deelnemer op zijn eigen niveau, waarbij ervoor gezorgd wordt dat niemand alleen loopt! En uiteraard wordt aan het einde van de training een cooling-down gedaan. Hierna volgt in het clubhuis een gezellig samenzijn met koffie/koek, en heb je de gelegenheid ervaringen uit te wisselen en/of vragen te stellen met betrekking tot de training.

Iedere deelnemer ontvangt het trainingsschema. Bovendien krijg je voorafgaand aan iedere training een e-mail met de route en een korte beschrijving van die training.

Corona
Op dit moment is niet te zeggen of de trainingen op de beoogde manier van start kunnen gaan of dat er weer beperkingen komen tijdens de cyclus. We gaan er vanuit dat we gewoon kunnen beginnen in februari. Mochten er beperkende maatregelen gelden dan wordt er gekeken hoe we de trainingen toch door kunnen laten gaan. In het uiterste geval, als we niet samen kunnen trainen, kan de training voor de betreffende zondag(en) zelf of met een trainingsmaatje gedaan worden. Hiervoor krijg je dan informatie.

Aanmelding
Als je belangstelling hebt kun je je aanmelden door een e-mail te sturen naar lsd@altis.nl onder vermelding van: ‘Deelname LSD voorjaar 2022’ , je naam en 06 nummer i.v.m. aanmaken app-groep.

Graag aanmelden voor 1 februari 2022!