Nathan Houwaard wint 30ste Keistad Baancompetitie

De 15-jarige Nathan Houwaard van AV Triathlon ging er dit jaar vandoor met de kei voor winnaar van het eindklassement van de Keistad Baancompetitie. Nathan won de 3000 en de 800 meter en werd op de 1500 meter nèt geklopt door zijn teamgenoot Yordi Druijff.
Loes Kempe (16) van Altis werd tweede in het eindklassement, mede door een prachtig gelopen 800 meter. Met haar tijd van 2.10,87 ging Loes naar de eerste plaats in de toptienlijst van de Keistad Baancompetitie. Karlijn Mesman (15 jaar, Atverni) werd derde in het klassement, zij was vooral sterk op de langere afstanden.

Masters doen een stapje terug

De winst van Nathan met het volledige juniorenpodium is een trendbreuk: de afgelopen 10 jaar ging de winst steeds naar de masters: Cees Stolwijk van Altis won 7 keer, Jaap Stijlaart van AV Triathlon stond 3 keer op het hoogste treetje. Verder stond er naast hen voornamelijk masters op het podium. Nu stond Jaap als eerste master op de vijfde plaats.

Laila Yahyaoui wint kei bij CD-junioren

Ook bij de CD-junioren stonden een aantal landelijke toppers aan de start. Laila Yahyaoui (15) van Almere ’81 had op de 1500 meter al een prestatie neergezet waarmee ze naar de kop ging van de landelijke ranglijst bij de meisjes C. Dat herhaalde Laila op de 800 meter met een tijd van 2.12,44. Ruimschoots genoeg voor de winst in het eindklassement van de CD-junioren. Maud de Jong (13) van het Amsterdamse AV 1923 werd tweede, met slechts 1 punt voorsprong op Evi Falkena (15) van AV Flevo Delta uit Dronten.

Ranglijsten vrouwen ondersteboven

Bij de vrouwen was er dit jaar een ijzersterk deelnemersveld. Dat blijkt we uit het feit dat de toptienlijsten van de vrouwen bij deze 30ste editie volledig ondersteboven werden gelopen. Op de meeste afstanden zijn nu de deelneemsters uit 2021 in de meerderheid, met opvallend veel meisjes C en B.

In 2022 hopelijk weer terug naar normaal
Vorig konden we in het najaar nog een korte editie organiseren, nadat in het voorjaar alle wedstrijden stil lagen vanwege de coronapandemie. Ook dit jaar hadden we een bijzondere editie met 2 afstanden vóór de zomervakantie en 3 afstanden er na.
We rekenen we er op dat we in 2022 weer gewoon kunnen terugkeren naar het voorjaar.

De Keistad Baancompetitie

De Baancompetitie is een unieke competitie over 5 afstanden met één eindklassement voor alle categorieën, met correcties voor leeftijd en geslacht. CD-junioren hebben een klassement over de 3 kortste afstanden. De Baancompetitie ontstond in 1991 als onderlinge competitie. Sinds 2008 is het een open competitie.

 

Het eindklassement van 2021

De toptienlijsten

Foto’s van Harry van ’t Veld van de 800 meter en de prijsuitreiking