Donderdag 12 maart, een berichtje op Twitter, trainingen vooralsnog afgelast….eerst nog wat ongeloof, gevolgd door het gevoel van ‘maar met de pupillen in de buitenlucht zou toch nog wel moeten kunnen’ en daarna het besef dat samen trainen er echt niet in zit.

Of misschien toch wel.
De eerste zaterdag hebben we nog overgeslagen, maar vanaf 21 maart trainen we met de jongste pupillen digitaal samen. We hadden met de ouders al een WhatsApp-groep en die wordt nu gebruikt als trainingsmedium.

De eerste week speelden we Foto-hardloop-bingo. Zaterdagochtend om negen uur ontving iedereen per app de bingo kaart. Vervolgens was de opdracht: kijk op de kaart, zoek naar de dichtstbijzijnde school / brievenbus / snackbar of speeltuin, maar een selfie en stuur deze in. Met 195 foto’s in de app-groep was het een flinke berichtenbom, maar de bingo was een groot succes met een winnaar die een half uur nodig had om alle zestien de foto’s te maken.

 

De tweede week trainden we met een tennisbal en 6 toiletrollen. Er was niemand zonder toiletpapier, dus iedereen had goed gehamsterd. Weer om negen uur ontving iedereen de eerste instructiekaart met voorbeeldvideo. Slalom, springen, stapelen, omgooien, je kan heel veel met de toiletrollen. Maar het leukste was toch wel het onderzoek: hoe lang is een toiletrol als je hem uitrolt en de eerste officiële sprintwedstrijd over de lengte van één afgerolde en wegwaaiende toiletrol. Daarna snel het papier weer oprollen en die kon weer terug op het toilet…

Wat we komende zaterdag gaan doen?

Dat blijft een verrassing tot zaterdagochtend negen uur. Al denk ik dat we gaan HARTLOPEN (en nee, dit is geen spelfout).

Als trainer is digitaal training geven wel wennen. De voorbereiding kost iets meer tijd dan bij je gewone trainingen. Afwisselende en passende ideeën vinden is best een uitdaging. Het lastige is vooral dat je niet de koppies van de kinderen kan zien en dat je geen directe reactie heb op de oefenstof. Wel is het supertof dat er zo veel enthousiaste foto’s over de app terug komen.
Ondanks alle afstanden heeft digitaal training geven heeft het ook wel weer een voordeel, je zit zelf lekker met een bak koffie achter de keukentafel…al hoop ik wel dat we snel weer echt samen kunnen trainen.

René van der Veen

Trainer CD-pupillen