Voor wie meer wil weten over de mentale training ter voorbereiding op een wedstrijd, kan naar een informatieavond op donderdag 15 juni in het clubhuis van AV Triathlon. Dan zal sportpsycholoog Sandra van Essen een toelichting geven over de mentale kant van het sporten, en het toewerken naar een wedstrijd.

Van Essen neemt de toehoorders mee in hoe je met een goede mentale voorbereiding op een evenement, meer plezier uit het sporten kunt halen en ook beter kunt presteren. De avond wordt georganiseerd door AV Triathlon, in samenwerking met Keistad Triathlon.

Blokkeren bij de start

De zwem-, fiets- en looptrainingen van AV Triathlon helpen de sporter om fysiek klaar te zijn voor een triatlon. Maar hoe voorkom je, dat je aan de start blokkeert of juist te enthousiast van start gaat en daarna de man met de hamer tegenkomt? Door mentale training kan je psychologische vaardigheden aanleren, waardoor je prestaties verbeteren.

Tijdens deze interactieve avond praat Sandra van Essen de bezoekers bij over de mentale kant van het sporten. Zijn er dingen die je wel of die je niet moet doen, en zo ja welke dan?

De informatieavond is voor iedereen te bezoeken. Het maakt niet uit of je aan Keistad Triathlon mee gaat doen, of je triatleet bent of alleen fietser, loper of zwemmer. Wel moet je je van tevoren aanmelden.

Informatieavond met sportpsycholoog:

Aanmelden: Stuur een mail naar info@keistadtriathlon.nl In een eerdere versie van dit artikel stond een typefout in het e-mailadres. Mocht je geen bevestiging hebben ontvangen op je aanmelding, meld je dan opnieuw aan en vermeld dat je je eerder had aangemeld maar geen bevestiging hebt ontvangen. 

Wanneer: Donderdag 15 juni 19:00-20:30 uur
Waar: clubhuis AV Triathlon, Barchman Wuytierslaan 236, Amersfoort