We zijn stil van het bericht dat we vandaag ontvingen: Dirk Zijp is overleden. Dirk… al sinds 1990 lid van AV Triathlon, lid nr. 70. Nauw betrokken bij de oprichting van onze club. Zo was hij voorzitter van de verbouwcommissie van het clubhuis, secretaris van de beheercommissie en voorzitter van de werkgroep Maatschappelijk Verantwoorde Vereniging (MVV). Hij was ook jarenlang hardlooptrainer en zijn zondagse duurlooptrainingen met avontuurlijke en memorabele routes en bezienswaardigheden waren altijd een garantie voor enerverende trainingen.  Zijn actieve vrijwilligersleven, voor AVT, maar ook andere verenigingen, werd vorig jaar in coronatijd bekroond met een koninklijke onderscheiding.

Dirk had volop plannen. Een vaarbewijs, met de camperbus erop uit… Het pakte anders uit. In mei hadden we contact met Dirk, hij liet weten: “Mijn leven krijgt een ander verloop dan tot nu toe verwacht.” Het bericht van zijn ziekte maakte op vele AVT-leden een diepe indruk. Het doet ons weer eens beseffen dat het leven niet maakbaar is en dat gezondheid niet vanzelfsprekend is.

Eind juni heeft zijn zondagse loopgroep, mede namens het AVT bestuur, hem het blauwe vlaggetje uitgereikt, voor zijn enorme verdiensten, een inspiratie voor alle leden van de vereniging.
Op vrijdag 16 juli is Dirk thuis overleden, hij is 76 jaar geworden.

We missen in Dirk een betrokken, plezierige kerel, met een blauw ‘AVT-hart’.
We wensen zijn vrouw, kinderen en naasten veel sterkte toe.

 

Bestuur AV Triathlon

Afscheid van Dirk Zijp als hardlooptrainer – AV Triathlon

Een lintje voor Dirk Zijp! – AV Triathlon

Blauw vlaggetje voor Dirk Zijp – AV Triathlon