Op 13 oktober hebben we in de trainersvergadering afscheid genomen van Dirk Zijp als hardlooptrainer. Gelukkig blijft hij actief bij de afdeling wandelsport. Bij deze gelegenheid blikte Dirk terug op hoe zijn trainersloopbaan bij AVT begon.


Het kwam door Henk van der Linde, circa 30 jaar geleden. Hij was mijn trainer in groep 2.
Henk: “Ik vind dat je maar eens een trainerscursus moet gaan volgen”.
Dirk: “Dat denk ik niet, daar heb ik het veel te druk voor”.

Henk een half jaar later: “Ik vind dat je maar eens een trainerscursus moet gaan volgen”.
Dirk: “Vooruit dan maar, maar dan wil ik uitsluitend op de invallerslijst.”

Dirk een half jaar later: “Henk, dat invallen vind ik maar niks, ik hoor negens bij en doe ook geen ervaring op.”
Henk denkt: ”Ik heb beet”, maar hij zegt: “Dat is prima. Ik ga op zoek naar een geschikte loopgroep voor je.”

Zo kwam ik bij de loopgroep van Rob Vermazen terecht. Rob was een rustige prima coach en leerde mij trainingsschema’s maken en voor de groep te gaan staan. Af en toe nodigde ik Ton Duits uit om mijn loopscholing te vervolmaken. Dat kan Ton dus heel goed. Er was altijd ruimte voor verbetering. Na een aantal omzwervingen werd er een trainer voor de zondagochtend duurloop gevraagd. Dat ben ik gaan doen en daar ben ik gebleven. En daar ben ik mij met vele co-trainers (de laatste jaren Arie en invaller Else) steeds meer thuis gaan voelen. Het werd mijn groep met een hechte persoonlijke band. Meestal wacht Peter ons bij terugkomst in het clubhuis op met koffie en thee.

Ik ben mij gaan specialiseren in veel variatie en smalle paadjes en in routes met een naam, waarvan ik er een aantal heb verzameld en hierbij aanbied aan AVT.
Bekijk de routes van Dirk (link naar https://avtriathlon.nl/wp-content/uploads/2018/10/Trainingsroutes-vanaf-clubhuis-AVT-en-omgeving-Dirk-Zijp-2018.pdf )