“Sport is waanzinnig belangrijk voor onze gezondheid. Een rondje hardlopen, een stuk fietsen of wandelen, dat kan en mag,” aldus minister-president Rutte tijdens de persconferentie op 21 april jl, waar we al een tijd naar uitkeken.
De maatregelen die toen bekend zijn gemaakt, betekenen voor de jeugd van AVT dat er vanaf 28 april a.s. weer ruimte komt om te sporten in clubverband. Dat is heel fijn!
Voor de volwassen lopers is dat helaas nog niet mogelijk. Voorlopig kunnen de trainers nog niet met hun (sportief) wandel-, hardloop-, bootcamp-, MTB-, en fietsgroepen op pad. Er is nog geen datum genoemd wanneer dit wél het geval zal zijn. We moeten nog even volhouden.
Gelukkig hebben diverse trainers alternatieve trainingen bedacht zodat we toch onze workouts hebben: ‘We bewegen wél, maar zien elkaar even niet.’ Er komen steeds meer voorbeelden bij die we met elkaar kunnen delen en ‘uitruilen’. Doe daar vooral aan mee.
Voor de wat langere termijn worden scenario’s uitgewerkt om ‘coronaproof’ training te geven. We volgen daarbij de adviezen en richtlijnen van sportbond NOC-NSF en de Atletiekunie. We zullen daar in ons volgende bericht op terugkomen.

Waar ik in ieder geval van uitga, is dat de landelijke richtlijnen straks voldoende ruimte geven voor AVT maatwerk. Dat betekent dat we samen met elkaar moeten zorgen opdat het trainen goed en bewust gaat. Ik reken alvast op je enthousiasme, betrokkenheid, gezonde verstand en begrip!

 

Thomas Plochg, voorzitter AVTriathlon