Vanaf 28 april mogen alle jeugdtrainingen, ook van de Racerunners, hervat worden!. Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee. We staan dan ook te popelen om de trainingen weer op te pakken.

We zijn inmiddels druk bezig met de voorbereidingen. Het klinkt misschien eenvoudig om een training op te starten, maar hoe we dit gaan doen vergt nog wat tijd, afstemming, denkwerk en creativiteit. Junioren moeten bijvoorbeeld 1,5 meter afstand houden tot elkaar. Bovendien is baan Schothorst niet beschikbaar vanwege de renovatie van de baan. Dat heeft gevolgen voor de invulling van trainingen en roosters en voor de beschikbaarheid van trainers, middelen, en ruimte. Ook zijn er nog veel praktische zaken te regelen, denk aan het halen/brengen, watertap, toilet, sleutels en afstemming met Altis. Bovendien komen er nog richtlijnen van onder andere de gemeente en de AtletiekUnie. Die zullen we uiteraard meenemen.

We houden de vaart erin om zo snel mogelijk op te kunnen starten met de jeugd. Maar we hebben nog wel even nodig om de trainingen zo veilig en verantwoord mogelijk te kunnen maken: voor de jeugd zelf, maar ook voor ouders/verzorgers, trainers en andere vrijwilligers. We vragen je geduld en begrip hiervoor. Zodra we meer weten brengen we je op de hoogte.

De andere disciplines kunnen nog niet onder AVT-vlag uit de startblokken, maar ook daar wordt al nagedacht over veilig herstarten. De ervaringen bij de jeugd helpen daarbij.