Maandag 14 januari was er een speciale gast op de training van de racerunners: paralympisch handbiker Tim de Vries. Voor deze bijzondere gelegenheid verhuisden we de racerunningtraining van de baan naar het clubhuis.
Tim had zijn speciaal op maat gemaakte handbike meegenomen en vertelde de groep alles over zijn ervaringen als professioneel sporter.
Tim is momenteel volop in voorbereiding op de Paralympische Spelen van Tokyo 2020. Hij startte zijn carrière in 2011 nadat hij in 1997 zijn linkeronderbeen inclusief knie verloor tijdens een trampoline-ongeval. Een succesvolle carriére, want Tim de Vries heeft inmiddels nationaal en internationaal al vele prijzen behaald. De belangrijkste prijs tot nu toe werd in 2017 gewonnen, namelijk: wereldkampioen op de wegwedstrijd in Zuid-Afrika. In Tokyo moet de bekroning volgen met een medaille en daar werkt Tim nu met alle energie naartoe.
Aan de racerunners vertelde hij, hoe mooi het was op de paralympische spelen in Rio de Janeiro en dat je als professioneel sporter heel hard moet trainen, maar ook gezond moet eten en op tijd naar bed moet gaan.
De kinderen konden hem alles vragen en Tim heeft veel uitgelegd en laten zien. Na de presentatie zijn de kinderen met hun RaceRunner en Tim in zijn handbike buiten lekker gaan crossen op het veld en ze hebben Tim zelfs op een Racerunner gekregen! De kinderen hebben hem goed uitgelegd hoe het moest en toen ging er een hele stoet racerunners door het clubhuis, met Tim voorop.

Wat een leuke en bijzondere training was dit en wat bijzonder dat Eddy Hellemond van ProReva dit voor ons heeft georganiseerd!

Henriette Stemerdink & Gabrielle van Asbeck
Racerunningtrainers