Kom jij als geroepen?

Voor onze nieuw te starten Frame Running groep voor volwassenen zoeken we een trainer en assistent-trainers voor een langere periode. Je kent vast onze jonge framerunners al, die elke week met zichtbaar plezier trainen te midden van de jeugd van AV Triathlon. Er komt steeds meer vraag van (jong) volwassenen. Daar willen we graag een groep voor gaan starten. Jessica de Pagter gaat deze groep begeleiden en zoekt medetrainers. Iets voor jou?

Frame running volwassenen richt zich op mensen met een loopbeperking. Bijvoorbeeld mensen met MS, reuma, ernstige artrose, aangeboren/niet-aangeboren hersenletsel of andere aandoeningen waardoor het lopen (van lange afstanden) lastig is. Iemand zoals Aniek, die daarover een blog schreef.

Op een frame met drie wielen, een zadel en een borststeun kunnen (jong)volwassenen zoals Aniek op uiteenlopende niveaus sporten. De trainingen hebben veel overeenkomsten met de reguliere baantrainingen en zijn gericht op uithoudingsvermogen, snelheid, kracht en coördinatie.

Jouw taak wordt het bedenken en geheel of gedeeltelijk uitvoeren van trainingen. In eerste instantie op de baan (Birkhoven), bij voldoende interesse ook bij bostrainingen. Voor een goede organisatie en communicatie houd je contact met deelnemers via mail of app.

De hoeveelheid tijd die het kost is flexibel:
– 2 à 3 uur per week bij wekelijks training geven.
– Indien er 1x per 14 dagen training wordt gegeven dan 5 à 6 uur per maand.

Beschikbaarheid 1x per 14 dagen is minimaal voor de goede voortgang van de trainingen.

Wanneer? De trainingen zijn momenteel op maandag rond 18.00 uur op Birkhoven en duren 60 minuten, langer is mogelijk als deelnemers daar behoefte aan hebben. De trainingstijd kan in overleg aangepast worden.

Wat heb je hiervoor nodig? Vooral affiniteit met de doelgroep en enthousiasme voor sport. Je bent in staat en vindt het leuk om om te gaan met grote diversiteit in de trainingsgroep. Je ziet zowel de mogelijkheden van de deelnemers als hun ambities. Ervaring met baantraining geven of ervaring met de doelgroep is niet noodzakelijk.

Wat krijg je ervoor terug? Werken met een leuke en diverse groep mensen. Voldoening halen uit het begeleiden van mensen met een loopbeperking bij het (gaan) sporten. Dat doe je in de gezonde buitenlucht waarin plezier en sportiviteit gecombineerd wordt, om tot betere prestaties te komen. Je werkt samen in een team van enthousiaste en betrokken mede-trainers. Je krijgt de kans om (op kosten van de vereniging) binnen AV Triathlon en Frame Running Nederland workshops en cursussen te volgen.

Jouw volgende stap.
Wil je meer weten? Mail naar framerunningvolwassenen@avtriathlon.nl
Je kunt ook kijken op de website van AV Triathlon en op de website van Framerunning Nederland.

Eerst een keer komen kijken bij een training is mogelijk om de sfeer te proeven en je vragen te stellen.