Op het moment van schrijven stormt en regent het buiten, het gaat flink tekeer. Wat een geluk hebben we gehad zaterdag, toen de clubkampioenschappen eindelijk weer volledig konden doorgaan. Nadat vorig jaar alleen de jeugd mocht deelnemen aan de clubkampioenschappen, was dit jaar gelukkig iedereen weer welkom. De behoefte was groot, bleek uit de mooie opkomst en alle blije gezichten.

Al vroeg in de ochtend waren de eerste lopers en vrijwilligers te vinden in Bos Birkhoven. De linten op het parcours werden nog eens gecontroleerd, fotograaf Jacques Conijn (bekijk zeker de foto’s!), spreker Luc (wat was hij weer op dreef), wedstrijdleiders, parcoursposten, commissarissen, allemaal namen zij hun positie in, de veters werden gestrikt, de lopers opgesteld achter de startlijn.
Als eerste vertrokken de senioren mannen, twee minuten later gevolgd door de senioren vrouwen. In beide categorieën was het niveau hoog en het wedstrijdverloop spannend. We feliciteren de nieuwe clubkampioenen Lucas Nieuweboer (mannen) en Djoeke Donkers (vrouwen) met hun titels. De wisselbeker komt jullie kant op!

Na senioren was het de beurt aan de framerunners. Luid aangemoedigd door begeleiders en het publiek werden zij stuk voor stuk als winnaars binnengehaald (en terecht!). Een groot compliment ook naar hun maatjes, die vaak met ontzettend veel geduld en betrokkenheid het verschil maakten onderweg!
De rest van de ochtend werd het programma gevuld door prachtige strijd en vooral ook veel plezier bij verschillende categorieën pupillen en junioren. Voor sommigen is het lopen van zo’n afstand al een overwinning op zich, anderen waren duidelijk gekomen om de strijd met zichzelf of elkaar aan te gaan.
Als organisatie kijken we voldaan terug op een geweldige ochtend. We danken iedereen die heeft deelgenomen en heeft geholpen om deze clubkampioenschappen tot zo’n succes te maken.
Tot volgend jaar!

Https://photos.app.goo.gl/yxjCfdrMWoGUD5Zc6 (senioren mannen/vrouwen)
Https://photos.app.goo.gl/W3r9eULiY9Vt9yneA (Framerunners)
Https://photos.app.goo.gl/YY3xcFp9mxLnzErJA (pupillen/junioren)