Heb je nog nooit een triatlon (zwemmen-fietsen-hardlopen achter elkaar) gedaan en wil je het wel eens proberen? Of wil je gewoon een avondje lekker sportief bezig zijn met familie of vrienden? Doe dan mee aan de FUN Triatlon 2024 op woensdagavond 3 juli.

Wat is de FUN Triatlon?

De FUN Triatlon is een trainingswedstrijd in en rondom Bosbad Birkhoven en staat open voor iedereen met een zwemdiploma, een fiets en sportschoenen. Een trainingswedstrijd wil zeggen dat je o.a. geen startnummer hoeft te dragen, dat er geen speaker is die je over de finish praat en dat er geen prijzen zijn te verdienen. Wel noteren we van iedereen de eindtijd en maken we een uitslag op.

Hoe ziet de FUN Triatlon eruit? Je zwemt in het (niet-verwarmde) 50 m buitenbad van het Bosbad. Je fietst over verharde wegen door het bosgebied die verkeersarm zijn en je loopt over de bospaden rondom het Bosbad. Finishen doe je op het grasveld voor het clubgebouw van AV Triathlon.

Series voor jeugd, Frame Runners en teamrelay

Om 19.00 uur starten de kinderen tot en met 12 jaar met hun trainingswedstrijd over 100 m zwemmen, 3 km fietsen en 1 km hardlopen.

De wedstrijd staat ook open voor Frame Runners. Let op, het loopparcours gaat door het bos, maar is goed begaanbaar met een running frame. Je mag bij alle onderdelen een begeleider meenemen.

Een half uur later, om 19:30 uur, start de teamrelay, een trainingswedstrijd voor iedereen vanaf 13 jaar. Een team bestaat uit drie personen. Teamlid 1 start met 200 m zwemmen, gaat daarna 5 km fietsen en loopt tot slot 1 km hard. Aan de rand van het zwembad tikt hij (of zij) teamlid 2 aan die dan begint aan zijn/haar triatlon over dezelfde afstanden. Tot slot mag teamlid 3 starten en de triatlon afleggen. Zodra het derde teamlid over de finish komt wordt de eindtijd van het team genoteerd.

De samenstelling van een team is geheel vrij: man, vrouw, snel, iets minder snel of helemaal niet snel, alle combinaties zijn mogelijk. Het belangrijkste is dat je FUN hebt in het samen volbrengen van een triatlon.

Aandachtspunten

  • Deelname geschiedt geheel op eigen risico.
  • Betaling van het inschrijfgeld (pinnen of contant) is alleen mogelijk op de dag van de trainingswedstrijd.
  • Tijdens het fietsen is het dragen van een fietshelm verplicht.
    Heb je zelf geen fietshelm? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We kunnen dan kijken of we iets voor je kunnen regelen.
  • Heb je geen triatlonpakje en zwem je dus in een zwembroek, badpak of bikini? Denk er dan aan dat je na het zwemmen een T-shirt of iets dergelijks aantrekt zodat je niet enkel in je zwemkleding rondfietst en -loopt.

Inschrijving en kosten

Inschrijven voor de FUN triatlon 2024 kan via https://inschrijven.nl/form/2024070302152-nl
Aan de deelname aan de FUN Triatlon kost € 5,- per deelnemer. De kosten voor een team bedragen € 15,-. Het inschrijfgeld voor een framerunner bedraagt € 5,-, een framerunner begeleider betaalt geen inschrijfgeld. Betaling vindt op de dag zelf plaats (contant of per pin).  De bijdrage is nodig, omdat er kosten zijn verbonden aan de huur van het zwembad.