AV Triathlon staat dit hele jaar uitgebreid stil bij haar veertigjarig bestaan. Maandelijks komt in de nieuwsbrief één van de leden van de vereniging aan het woord die in dit kroonjaar ook de leeftijd van 40 bereikt. Vandaag is dat Jantine van den Akker, zij sport al jaren bij de club en stelt zich aan jullie voor.

Ik ben Jantine, woon in het centrum van Amersfoort in de wijk ‘De Teut’ en word dit jaar net zo oud als AV Triathlon: 40 jaar. Veertig is een mooie leeftijd om nog veel hardloopkilometers te maken.

Doordeweeks hou ik me vooral bezig met werken, sporten, familie en vrienden. Ik werk 4 dagen per week als vastgoedmanager en ik houd dus voldoende tijd over om te sporten. Tennissen, hardlopen en personal training wissel ik af.

Ik probeer elke zaterdagochtend aan te sluiten bij de Running Bootcamp groep van AV Triathlon. Een super leuke, gezellige en diverse groep. Inmiddels is het echt een vaste groep geworden van allemaal fanatiekelingen en twee hele leuke trainers Richard en Dennis. We wisselen bootcampoefeningen af met stukken hardlopen. De bootcampoefeningen zijn altijd weer afwisselend, zoals planken, balansoefeningen, lunges en squates. Je merkt echt dat je lichaam er sterker van wordt, wat weer helpt bij het hardlopen. Iedereen kan zijn eigen tempo aanhouden. Het is heerlijk om je weekend op zaterdagochtend zo te beginnen. Het is een soort van buitenspelen in het bos met af toe wat plassen stampen.
Dus als je nieuw bent bij AV Triathlon, of al jaren lid, sluit gerust een keer aan bij de Running Bootcamp groep op zaterdagochtend. Dat vinden we leuk.

Ik hoop de aankomende 40 jaar nog lekker sportief en fit te blijven en nog lang bij AV Triathlon te kunnen sporten.

Wie weet tot snel!