Het was wederom een zeer geslaagde editie van de jaarlijkse clubkampioenschappen cross, zaterdag 27 januari. Honderden deelnemers liepen het uitgezette 2 kilometer lange parcours door bos Birkhoven. En het was zonnig, of, zoals organisator Karin Knopper het verwoordde: ‘we hebben patent op een zonnetje bij de clubkampioenschappen’.

Clubkampioenschappen Cross 2024. Het is nog vroeg en donker als de eerste lopers het bosrijke gebied van Birkhoven weten te vinden. De koffie wordt gezet, de startboog klaargemaakt en de linten op het parcours worden nog één keer nagelopen.

Clubkampioenschappen Cross 2024

Groepsfoto

Na een gezellig groepsfoto (vaste fotograaf Harry van ‘t Veld was natuurlijk ook aanwezig) starten om 9.15 uur de senioren mannen voor hun 8 kilometer door het bos. Twee minuten later volgden de vrouwen, de strijd om de wisseltrofee is losgebarsten.

Clubkampioenschappen Cross 2024

Bij de mannen lijkt de winnaar al snel bekend, Faas van der Ven loopt al snel weg bij de concurrentie en wordt uiteindelijk de nieuwe kampioen van onze club. Daarachter is het spannender, met kleine verschillen tussen de lopers. Het is Michel Riemersma die overall 2e wordt bij de mannen, en Peter Dartel 3e.

Bij de vrouwen zagen we ook een duidelijke winnaar ontstaan, al vroeg in de wedstrijd. Het was Marrijtje Molenhuis die haar achtervolgers Evelien van den Broek (2e) en Hester Meijer (3e) van zich af wist te houden.

Clubkampioenschappen Cross 2024

Kampioenen

We feliciteren alle clubkampioenen: Faas, Michel, Michel, Wiep, Gert, Marrijtje, Evelien, Acacia, Janny en Marie-Anne!

Terwijl de frietkraam zich heeft geïnstalleerd, speaker Luc (nu écht voor de laatste keer) de lopers en het publiek vermaakt en de eerste lopers hun prijzen in ontvangst hebben genomen, maken we ons op voor een bijzondere start; de Framerunners.

Clubkampioenschappen Cross 2024

Alle 10 de framerunners hebben het parcours volbracht, waarbij ze konden kiezen voor 500 of zelfs 1000 meter. Het tempo lag hoog heb ik mij laten vertellen, maar vooral ook het plezier was duidelijk aanwezig bij de framerunners. Een compliment voor deze atleten, maar zeker ook voor hun begeleiders, die de runners soms feilloos naar de finish wisten te loodsen. Chapeau!

Clubkampioenschappen Cross 2024

Jeugd

Dan is het aan de jeugd om hun kunsten te vertonen. Om 11.00 uur vertrokken de pupillen onder 10 jaar voor hun loop over 1000 meter, gevolgd door de pupillen onder 12 (1500m), junioren onder 14 en 16 (2000m) en als laatste de junioren onder 16 en 18. Gefeliciteerd Mathis, Mirre, Gijs, Elise, Etienne, Vayenne, Thijs, Menthe, Sebastiaan, Wies, Cedric, Lara, Joris, Amber, Harm, Famke, Anniek, Jens, Mayke, Lasse en Kalle!

Clubkampioenschappen Cross 2024

We feliciteren alle clubkampioenschappen cross van dit jubileumjaar van harte met hun behaalde overwinning. Alle uitslagen en foto’s (Harry van ’t Veld) zijn te vinden via de volgende linkjes:

Uitslagen: Clubkampioenschappen cross 2024 | AV Triathlon
Foto’s: AV Triathlon – clubkampioenschappen cross – 27.01.2024 – Google Foto’s

Als laatste een woord van dank naar alle vrijwilligers, het zijn er veel te veel om op te noemen. Bijvoorbeeld de mensen achter de bar, de fietsers, parcoursposten, de starters, jury, EHBO, en alle anderen die op hun manier een waardevolle bijdrage hebben geleverd, bedankt!

Tot volgend jaar? Vraag het maar aan de deelnemers, dit had je toch niet willen missen?

(Koen van Dijk)

Clubkampioenschappen Cross 2024