AV Triathlon zoekt vrijwilligers, die willen meehelpen om de feestelijke wijktrainingen in dit jubileumjaar te laten slagen.

Vanaf maart tot en met begin juni vinden er voor wisselende loopgroepen zaterdagtrainingen plaats in 19 (deels samengevoegde) wijken in Amersfoort, als ook in Leusden. Wijkbewoners en Leusdenaren worden dan uitgenodigd om gratis mee te lopen, om zo het 40-jarig bestaan van de vereniging mee te vieren.

Openbare training

Deze openbare training, waar iedereen aan mee mag doen, begint op zaterdag 2 maart, en richt zich dan op de wijken Hoogland, Kattenbroek, Zielhorst en Schothorst. Het programma is nog wel onder voorbehoud, maar in principe trainen op die dag dan groep 3, onder leiding van Christl Foekema, de Running Bootcamp, onder leiding van Dennis Hennequin en Richard Giesselbach, en de StartRunning-groep, onder leiding van Leo van Kuijk en Rob Vermazen, in de wijk. De andere groepen trainen gewoon vanuit het clubhuis in bos Birkhoven.

De trainers hebben inmiddels een route in de wijk uitgestippeld. Verzameld wordt er op 2 maart op het grote grasveld in Park Schothorst, op de plek waar het Dorpsfeest Hoogland plaatsvindt. De preciese locatie wordt nog vermeld, maar is goed zichtbaar omdat een grote partytent fungeert als verzamelplek. Belangrijk is te weten dat er geen faciliteiten zoals toiletten en/of douches aanwezig zijn. Wel is er altijd iemand in die partytent aanwezig, zodat tijdens de training de spullen veilig achtergelaten kunnen worden.

Inmiddels is er een folder naar de drukkerij gestuurd, waarin de bewoners worden uitgenodigd om op die zaterdag – zonder verplichtingen – mee te lopen met één van deze loopgroepen, en kennis te maken met de vereniging.

Partytent

Bij elke start en finish in de wijktraining wordt dus een feestelijke partytent opgezet, samen met de herkenbare AV Triathlon-vlaggen. De lustrumcommisssie zoekt voor het op- en afbouwen van deze feesttent, en voor het aanbrengen van de vlaggen, vrijwilligers, die willen helpen. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met Theo Hendriksen, mailadres theo.Hendriksen@xmsnet.nl of 06-53179058. Hij kan ook meer informatie geven over wat te doen.

Het schema van de acht wijktrainingen ziet er – onder voorbehoud – voorlopig als volgt uit:
Zaterdag 2 maart in Hoogland, Kattenbroek,  Zielhorst en Schothorst, verzamelplek Park Schothorst – groep 3, olv Christl Foekema / Willem Struijs /Hester Meijer, Running Bootcamp olv Richard Giesselbach / Dennis Hennequin, en StartRunning olv Leo van Kuijk / Rob Vermazen.
Zaterdag 9 maart in Nieuwland, verzamelplek terrein De Draak.
Zaterdag 6 april in Binnenstad, Kruiskamp, Koppel en Soesterkwartier, verzamelplek het Eemplein.
Zaterdag 13 april in Vathorst en Hooglanderveen, verzamelplek het Kaipark.
Zaterdag 4 mei in Rustenburg en Liendert.
Zaterdag 11 mei in Bergkwartier Dorrestein en Leusder-/ Vermeerkwartier.
Zaterdag 1 juni in Leusden.
Zaterdag 8 Juni in Schuilenburg en Randenbroek.

Meer informatie volgt later!

Foto Jacques Conijn