Een damesteam, twee herenteams, een ultraloper (die 60 km in zijn eentje liep) en twee supporters van AV Triathlon uit Amersfoort en Leusden zijn onlangs afgereisd naar Texel om op zondag 27 maart mee te doen aan de ´Zestig van Texel´, een ultraloop over het Waddeneiland in estafettevorm.

Een groot aantal lopers, onderwie de trainers Gerrit van de Berkt en Adrie de Loos, als ook supporters sliepen in de Stayokay van Den Burg (dat pal naast de finishplaats ligt), een paar anderen in een plaatselijke B&B. Het was supermooi weer om een weekend op Texel door te brengen en daarom heeft de groep zaterdag al met eigen en gehuurde fietsen een deel van het eiland verkend en is er ook een heerlijke wandeling gemaakt in de Slufter.

Een bijzondere en vermeldenswaardige prestatie leverde Koos Rademaker, de eerste deelnemer in de categorie 75+ voor mannen, die de 60 kilometer solo liep. En dat nog in een verdienstelijke tijd van 6.51.19.

Dat de deelnemers en superweekend hadden blijkt uit de zonnige foto’s. Om de twee jaar vindt de Zestig van Texel plaats. Een zware tocht deels over het strand. Er wordt nu al weer uitgekeken naar de volgende editie van 2024.