11 april was dan eindelijk de grote dag waarvoor een grote groep marathonlopers van Altis, Pijnenburg en Triathlon 13 weken lang alleen of in duo’s hadden getraind: de Birkhoven trainingsmarathon. 46 lopers uit de APT-marathongroep en daarnaast nog 45 lopers uit de halve-marathongroep van AV Triathlon werden losgelaten op het 10,5 km lange parcours door Birkhoven. Elke 5 minuten gingen 4 lopers van start, 2 tegen de klok in en 2 met de klok mee. In plaats van toeschouwers slechts bomen langs de route en voor het vermaak geen bandjes maar af en toe een ree langs de bosrand. Hier en daar stonden wat familieleden en clubleden langs de route voor de broodnodige ondersteuning.

Van de 46 lopers uit de marathongroep liepen uiteindelijk 31 de hele marathon. De rest stopte na een halve marathon of na 32 km. Al was het niet te vergelijken met een grote stadsmarathon als Rotterdam, de deelnemers hebben genoten van het trainingstraject, het gezamenlijke doel en de gezonde wedstrijdspanning voor aanvang van een marathon. Aan de finish lag er een goodiebag en een medaille klaar. Een aantal lopers had zelfs een “Alleen-maar-toch-samenshirt” laten maken.

Terugkijkend een mooi traject waarmee we onder het motto “Alleen maar toch samen” toegewerkt hebben naar een marathon. Een traject met alleen maar winnaars waarbij de drie verenigingen fijn samengewerkt hebben.

De foto’s vind je hier.

Henri Bolk, Arno Priem en Christl Foekema